Re:
Доброго вечора. Склалась така ситуація, допоможіть розібратися будь ласка. В листопаді місяці 2021 року я подала на розлучення через суд через адвоката. Чоловік знаходився за кордоном. Призначили розгляд справи на 06.12.2021. Адвокат сказала на засідання не з'являтися. Після першого засідання, назначають наступне на 13.01.2022. Та сама історія, сказано - не треба іти. По другому засіданню в додатку Дія з'явилось повідомлення що буде розгляд справи на 13.01.2022. Після 13 січня ніяких більше дій, рекомендацій, листів, повідомлень не було, ні до мене, ні до чоловіка. Адвокат - ЧЕКАЙ. Ну думаю мабуть третій суд буде. З чоловіком весь цей час від початку не спілкувались взагалі. Після початку повномасштабного вторгнення починаємо спілкування і він мене забирає за кордон до себе. Чесно кажучи, думала, як не призначають третього засідання суду, то і справи вже нема...
Так як ніхто не з'являвся думала не розвели ... З горе адвокатом зв'язок був втрачений, ніяких документів, викликів я не отримувала. Виїхала за кордон у березні. Свідоцтво про шлюб при мені, прізвище чоловіка, всі документи на його прізвище... У квітні я дізнаюсь що вагітна від чоловіка. Ми ж то впевнені що в офіційному шлюбі перебуваємо... Сьогодні вирішила по номеру справи на сайті судових рішень перевірити всеж таки справу про наше розлучення - виявляється розірвали шлюб у січні місяці. Мені взагалі ніхто, нічого не повідомив...
Сказати що я в шоці це не сказати нічого ... Ми за кордоном. Я вагітна. Повертатися до України з відомих причин поки не плануємо. Скоро народиться дитина. Як бути в даній ситуації?! Чи можливо оскаржити цю ухвалу? Логічно, що свідоцтва про розірвання шлюбу немає бо взагалі ніхто ніяк з січня до березня не проінформував... Як бути з прізвищем та по батькові дитини?! Ми же не зможемо укласти шлюб за кордоном без свідоцтва про розлучення... Допоможіть розібратися будь ласка. Дякую.