Re:
Доброго вечора. Є питання по стягнення аліментів. Я в розлученні та маю двох синів 7 та 4 років. Хочу стягнути аліменти, допоможіть мені будь-ласка, на що я можу розраховувати при стягненні аліментів і яка буде сумма аліментів.
Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні
Безкоштовні консультації юриста та юридична допомога в Україні. Юридична консультація онлайн від юристів та адвокатів
Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні » Сімейне право » Стягнення аліментів в Україні
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися
1
Re:
Доброго вечора. Є питання по стягнення аліментів. Я в розлученні та маю двох синів 7 та 4 років. Хочу стягнути аліменти, допоможіть мені будь-ласка, на що я можу розраховувати при стягненні аліментів і яка буде сумма аліментів.
2
Re:
Доброго вечора.
Ви маєте право на стягнення аліментів в розмірі 1/3 від усіх видів доходів вашого колишнього чоловіка та до досягнення 18 років дітям. Подайте заяву на стягнення аліментів до суду.
3
Re:
Доброго дня, колишня дружина подала на аліменти, дитині 6 років, проживає в Києві. Я в Україні не працюю, а працюю закордоном. Підкажіть будь ласка яку суму може призначити суд? Якщо колишня дружина написала суму 6000 тисяч. Які витрати я буду змушений заплатити, окрім свого адвоката?
4
Re:
Доброго дня, колишня дружина подала на аліменти, дитині 6 років, проживає в Києві. Я в Україні не працюю, а працюю закордоном. Підкажіть будь ласка яку суму може призначити суд? Якщо колишня дружина написала суму 6000 тисяч. Які витрати я буду змушений заплатити, окрім свого адвоката?
Доброго дня.
Сума аліментів в даному випадку буде в твердій сумі, а саме конкретна вказана в рішенні суду (наприклад: 4000, 5000, 7000 грн.). Ви можете зменшити суму, а саме: вказати, що є певні витрати щомісячні і ви не можете сплачувати аліменти в такій сумі, а меншою, наприклад - 4000 грн, щомісяця. Витрати ваші будуть: судовий збір стягнуть з вас у розмірі 992,4 грн, та витрати на адвоката.
5
Re:
За рішенням суду плачу аліменти в твердій грошовій сумі, наразі знаходжусь в ЗСУ.Робітник виконавчої служби мене повідомив,що я маю сплачувати відсоток від зарплати в ЗСУ.Чи є це правомірно?
6
Re:
Доброго вечора.
Тільки в тому випадку це можливо, якщо мати дитина подала до суду на зміну форми стягнення аліментів з твердої грошової суми на відсоток від заробітної плати з вас.
7
Re:
Доброго дня. Як може вирішитися спір . якщо батько дитини проживає за кордоном але є громадянином України? Я - мати, трирічної дитини, яка знаходиться на моєму утримані. Маю намір подати батька дитини на аліменти! В шлюбі не перебували, але жили разом на момент зачаття та народження дитини. Батько дитину юридично признає. В свідотстві про народження батько підтверджений і записаний на його прізвище.
Чи можливо отримувати аліменти на дитину із-за кордону і що мені потрібно для цього зробити?
Дякую за майбутнє роз'яснення
8
Re:
Добрий день.
Рекомендую вам подати заяву до суду на стягнення аліментів і ви маєте повне на це право. Щодо стягнення аліментів з батька який знаходиться за кордоном, то на даний час ця процедура не є досконалою, але враховуючи, що наша держава в майбутньому може прийняти ряд документів, які можуть прискорити цей момент з стягнення, то вважаю, що ви подавши позов на даний момент в майбутньому зможете стягнути борг по аліментах.
9
Re:
Доброго дня! Допоможіть розібратися в наступному: Колишній чоловік відмовився і дав згоду на усиновлення ( моєму теперішньому чоловіку) нашої з ним біологічної дитини. Аліменти сплачував не вчасно по пів року і більше затримки . В травні цього року подав заяву до суду про припинення стягнення з нього аліментів з моменту усиновлення типерішнім моїм чоловіком доньки. Лише в червні цього року з нього стягнувся весь борг( з моменту подачі мною до суду про стягнення аліментів і по той момент коли офіційно донька усиновлена іншим чоловіком). Але так як засідання суду буде лише в вересні то аліменти з нього й надалі стягуються. Чи змусить суд повернути мене лишні кошти? І чи є якийсь шанс не повертати, опираючись на те , що усиновлення моїм типерішнім чоловіком відбулося через суд в травні 2021 а колишній подав на припинення лише в травні 2023.
10
Re:
Добрий день.
Згідно з ч.1 ст.232 Сімейного кодексу України з моменту здійснення усиновлення припиняються особисті та майнові права і обов'язки між батьками та особою, яка усиновлена, а також між нею та іншими її родичами за походженням. В такому випадку ваш колишній чоловік має право на перерахунок аліментів.
11
Re:
Доброго здоров'я, підскажіть будь ласка : суд визначив сплату аліментів 25% на одну дитину,
Батько дитини офіційно оформлений, але поки що на фірмі немає роботи, тобто у довідці про доходи у нього 0.00
Який розмір аліментів він повинен сплачувати в такій ситуації? Дякую.
12
Re:
Добрий день.
Виконавча служба може виходити із середнього заробітку по регіону для нарахування аліментів по рішень суду і стягувати її з боржника.
13
Re:
Доброго ранку.Мій чоловік заборгував 100 тис.аліментів.Зараз служить в ЗСУ з липня.Скажіть,виконавча служба якось має сама реагувати і стягувати з нього борг,чи це мені самостійно потрібно їм повідомляти .
14
Re:
Доброго ранку.Мій чоловік заборгував 100 тис.аліментів.Зараз служить в ЗСУ з липня.Скажіть,виконавча служба якось має сама реагувати і стягувати з нього борг,чи це мені самостійно потрібно їм повідомляти .
Добрий день.
Вам необхідно постійно нагадувати про те, що батька дитини є прямий обов'язок згідно з Сімейним кодексом України утримувати дитину відповідно до рішення суду про стягнення аліментів. Виконавча служба з іншої сторони повинна виконати це рішення, а отже ви як отримувач аліментів маєте право постійно нагадувати що в них є обов'язок на виконання дій для виконання виконавчого листа/судового наказу.
15
Re:
Доброго дня.Чоловік був винен аліменти дитині за 5 років,колишня дружина подала на Міжнародний розшук.Тепер вона живе останні два роки закордоном з дитиною,колишній чоловік виплатив усе до копійки і набагато більше,є всі чеки.Питання,чи може вона особисто піти у виконавчу і зняти всі заборгованості з нього та з міжнародного розшуку?Бо вона сказала що ходила і ій відповіли обов'язково потрібно щоб вони разом пішли,чи правда так?
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися
Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні » Сімейне право » Стягнення аліментів в Україні