Фемида

Перейти до вмісту форуму

Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні

Безкоштовні консультації юриста та юридична допомога в Україні. Юридична консультація онлайн від юристів та адвокатів

Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.

На нашому сайті ви можете отримати послугу – безкоштовна консультація від юристів та адвокатів онлайн.
Реєстрація на юридичному сайті
Для отримання безкоштовної юридичної консультації від наших юристів та адвокатів пройдіть просту реєстрацію. Реєстрація займе не більше 30 секунд і ви одразу будете зареєстровані на сайті під вашим логіном та паролем. Якщо при реєстрації не ввійшли в обліковий запис, увійдіть до нього за допомогою логіну та пароля, який ви вводили при реєстрації.

Далі, у потрібному розділі права залиште Ваше юридичне питання або створіть тему із проблемним питанням по праву для отримання відповіді від юристів та адвокатів онлайн нашого сайту. Консультації в межах нашого сайту абсолютно безкоштовні, і вимагають від вас конкретики у питанні та детального опису його нам, якщо ви детальніше розкриєте вашу проблему у Вашому питанні до нас, тоді ми зможемо дати вам точкову консультацію та вирішення питання.

Ми, як фахівці з великим досвідом у сфері юриспруденції, надаємо наші безкоштовні консультації виключно для всієї України, а також тим, хто живе за кордоном та іноземцям без винятків. Наш сайт дає можливість як вирішити вашу проблему так і знайти юридичні відповіді вже на вирішені проблеми наших відвідувачів так і клієнтів!

На даний момент на нашому сайті зареєстровано більше 2600 користувачів і надано понад 5000 безкоштовних консультацій від юриста онлайн. Наша безкоштовна юридична консультація від нашої команди юристів та адвокатів готова надати вам вирішення ваших питань!

Сторінки 1

Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися

RSS

Юридична консультація на тему Наслідки якщо я не з'явлюсь в військкомат [ 8 ]

1

Re:

Добрий день, строкову службу проходив у 2006р, коли працював на роботі приходила двірник приносила повістку (для перевірки облікових данних та проходження медичного огляду), так як мене не було вона забрала з собою сказала що написала не було вдома, через деякий час приходили військові з воєнкомату мабуть, теж працював у цей час тому не пересікся з ними, чергова каже що питали проживаю тут чи ні.... Повістки не залишали тому нічого не підписував, якщо я не з'явлюсь в воєнкомат, які наслідки можуть бути ?

2

Re:

Доброго дня.

Враховуючи, що ви не отримали повітку та не розписались за неї, то відповідальності за це вам не буде, теоретично адміністративна і якщо доведут, що ви навмисно не з'явились до військкомату.

Для особистої, платної консультації наші контакти: ☎️: 097-178-20-74 ✉️: urist_inform@ukr.net
Дякую сказали: ld.dmitrenko568@gmail.com1

3

Re:

Доброго дня. Напишіть, будь ласка, що буде в нашій ситуації. Чоловік працює ,коли приносили повістки то він був на роботі а я (дружина) їх не брала і нічого не підписувала.

4

Re:

mizukludmila81 написав:

Доброго дня. Напишіть, будь ласка, що буде в нашій ситуації. Чоловік працює ,коли приносили повістки то він був на роботі а я (дружина) їх не брала і нічого не підписувала.

Доброго дня.

В такому випадку він не є таким, хто отримав повістку, але він може її отримати на роботі, і якщо він її отримає та не явиться то буде в такому випадку адміністративна відповідальність.

Для особистої, платної консультації наші контакти: ☎️: 097-178-20-74 ✉️: urist_inform@ukr.net
Дякую сказали: mizukludmila811

5

Re:

Дякую за відповідь. Напишіть ще , будь ласка, чи зобов'язана я отримувати повістки за чоловіка чи маю право відмовитись? А то мені їх активно намагаються вручити. І скільки раз я можу не брати повістки. Дякую.

6

Re:

mizukludmila81 написав:

Дякую за відповідь. Напишіть ще , будь ласка, чи зобов'язана я отримувати повістки за чоловіка чи маю право відмовитись? А то мені їх активно намагаються вручити. І скільки раз я можу не брати повістки. Дякую.

Ви не зобов'язані отримувати повістку, а тільки ваш чоловік, так як повістка була виписана саме на нього.

Дякую сказали: mizukludmila811

7

Re:

Доброго дня, дякую за вашу працю. Допоможіть,будь ласка порадою.

Ось повна ситуація: людину затримали в 23:04 біля дому за порушення комендантської години та доставили до відділку поліції,щоб встановити особу, уточнити дані (телефон, адресу прописки та фактичного місця проживання), скласти пояснення та "відпустити". "За дивним збігом обставин" у відділенні в 23.10 годині вечора знаходився і працівник військомату, який виписав повістку до ТЦК для уточнення даних. Сперечатися не було сенсу,так як співробітники поліції до цього отримали всі дані, встановили особу, місце фактичного проживання і реєстрації,взяли відбитки пальців,фото і тд.

Виникло декілька питань:

1.  працівник військомату виписав запрошення до районного ТЦК по фактичному місцю проживання,хоча особа прописана і зареєстрована на обліку в ТЦК іншого району міста (за час війни не з'являвся там для уточнення даних та ВЛК і повістки по місцю прописки не приходили, тобто його не викликали). Працівник віськомату був повідомлений про те,що особа прописана в іншому районі та підпорядковується іншому районному ТЦК в межах даного міста, але він всеодно дав повістку. Чи потрібно реагувати на таку повістку і чи є вона дійсною/правомірною? В повістці вказано як місце фактичного проживання,так і місце прописки.

2. І ще один момент - в повістці стоїть дата видачі 31.01, а реально вручили її 03.02. чи це може якось вплинути на її "недійсність"?

3. якщо все-таки проігнорувати повістку та не з'являтися по повістці , то кримінальна відповідальність ще не наступає? я так розумію, що можуть виписати  штраф за адмін.правопорушення?

4. Якщо так, то яким чином отримувати цей штраф та як про нього дізнатися?

5.  Припустимо,що особа його сплатить. Чи означає це ,що особа далі може нічого не робити,не з'являтися до ТЦК і просто жити собі далі, уникаючи вручення наступної повістки? Чи всеодно повинна з'явитися і сплата штрафу не звільняє від явки по повістці?

6. Чи є якийсь термін давності повістки?

7. Також наскільки вірогідним є те,що людину почнуть розшукувати вдома або надсилати повторну повістку за місцем роботи?

8. І ще якщо людина все ж іде до ТЦК для уточнення даних,чи означає це ,що її обов'язково автоматом далі направляють на ВЛК в той же день?
чи можуть просто взяти дані і відпустити, а окрема повістка на ВЛК надсилається/вручається вже пізніше за потреби за адресою проживання?

8

Re:

Доброго дня.

1. Якщо дана людина отримала повістку, де вказано місце проживання і за яким ТЦК їй необхідно з'явитись то вона зобов'язана туди і явитись. Щодо питання чому не за місцем реєстрації то це помилка, але її можуть виправити вже за місцем прибуття в ТЦК за місцем проживання.
2. Ні, вона дійсна, якщо ж даний чоловік її отримав і розписався за неї, та не вказав за вказанні неточності.
3.-4. Адміністративна відповідальність в першу чергу, і прийде повідомлення по телефону у вигляді смс. Потім привід, і якщо відмова від проходження мед. комісії і отримання повістки на відбуття то вже кримінальна відповідальність.
5. Не звільняє від відповідальності і від нової повістки і в майбутньому від кримінальної відповідальності.
6. Ні, не має. Тільки коли буде указ президента про припинення військового стану в Україні, і відповідного рішення Верховної Ради України.
7. Дуже висока.
8. В різних ТЦК по різному. Теоретично можуть тільки перевірити персональні дані.

Юридична консультація на тему Наслідки якщо я не з'явлюсь в військкомат [ 8 ]

Сторінки 1

Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися

Нові юридичні консультації

• 22/03: Продаж нерухомості в м. Миколаєві
  • 06/03: Відмова у внесенні даних до ЄДЕБО
  • 27/02: Погроза фiзичною розпоавою
  • 24/02: Консультація щодо захисту майнових прав неповнолітніх дітей та обмежен
  • 09/02: Одруження за кордоном у консульстві України
  • 08/01: Викликали на допит через 1,5 років
  • 26/12: Неправильне прізвище в свідоцтві про одруження (одна буква) за 1984 р
  • 22/12: На титульній строрінці трудової книжки відсусня печатка
  • 22/12: Пропала людина
  • 22/12: Право на спадщину
  • 22/12: МФО подали до суду
  • 20/05: Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації
  • 20/05: Оформлення паспорту громадянина України
  • 20/05: Чи дозволяється навчання під час безвізових 90 днів в Шенгені?
  • 20/05: Aнкета належної перевірки клієнта фізичної особи
  • Інформаційний блок

Часто поставлені юридичні питання