Re:
Підкажіть чи мають право відправляти в зону бойових дій особу яка списуються за сімейними обставинами і знаходиться на ппд
Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні
Безкоштовні консультації юриста та юридична допомога в Україні. Юридична консультація онлайн від юристів та адвокатів
Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні » Армія та мобілізація » Списання з армії за сімейними обставинами
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися
1
Re:
Підкажіть чи мають право відправляти в зону бойових дій особу яка списуються за сімейними обставинами і знаходиться на ппд
2
Re:
Доброго дня.
Ні, якщо документи будуть оформленні про списання за сімейними обставинами.
3
Re:
Доброго дня в мене мати інвалід 1ї группи мене мобілізували, як я можу звільнитися з ЗСУ? Які мені потрібно документи?
4
Re:
Доброго дня в мене мати інвалід 1ї группи мене мобілізували, як я можу звільнитися з ЗСУ? Які мені потрібно документи?
Доброго дня.
Подайте рапорт та надайте копії довідок МСЕК стосовно інвалідності вашої мати, яка потребує догляду за вами.
5
Re:
Але ж згідно закону 26 я маю право на звільнення із наявністю батька чи матері із числа з інвалідністю 1 або 2 групи.
Тобто підстава для звільнення без опікунства чи доглядом за інвалідом.
Я правильно розумію цей закон?
6
Re:
Але ж згідно закону 26 я маю право на звільнення із наявністю батька чи матері із числа з інвалідністю 1 або 2 групи.
Тобто підстава для звільнення без опікунства чи доглядом за інвалідом.
Я правильно розумію цей закон?
В нашій відповіді малось на увазі, щоб ви написали підставу для звільнення та в додатках вказали на якій підставі, а саме доказ інвалідності вашої мами.
________
ЗУ "Про військовий обов'язок і військову службу"
Стаття 26. Звільнення з військової служби
4. Військовослужбовці, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період, звільняються з військової служби на підставах:
2) під час воєнного стану:
г) через такі сімейні обставини або інші поважні причини (якщо військовослужбовці не висловили бажання продовжувати військову службу):
у зв’язку з наявністю дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю та/або одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи;
7
Re:
Доброго дня
Я мобілізований, сину 15 років
Моя колишня дружина виїжджає за кордон і хочу оформити на мене опікунство за сином
Які мої дії, щоб оформити опікунство і демобілізуватися із армії?
8
Re:
Доброго дня
Я мобілізований, сину 15 років
Моя колишня дружина виїжджає за кордон і хочу оформити на мене опікунство за синомЯкі мої дії, щоб оформити опікунство і демобілізуватися із армії?
Доброго дня.
Ви будучи батьком дитини оформити опікунство не можете, може бути тільки інша процедура як позбавлення батьківських прав колишню дружину, - в такому випадку так. Також, можете звернутись до керівництва, в разі якщо дитина залишиться сама без мати, що в даному випадку вам самостійно необхідно виховувати дитину, в цьому випадку шанси також є.
9
Re:
Добрий вечір. Чи можлива демобілізація мого чоловіка, якщо в мене батько інвалід 1 групи, чи це можливо тільки якщо чоловік опікун? Дякую
10
Re:
Добрий вечір. Чи можлива демобілізація мого чоловіка, якщо в мене батько інвалід 1 групи, чи це можливо тільки якщо чоловік опікун? Дякую
Доброго дня. Він має такі підстави, згідно з ст. 26 ЗУ "Про військовий обов'язок і військову службу", але в даному випадку це не демобілізація, а за сімейними обставинами враховуючи батька інваліда.
11
Re:
Добрий день. Мама страждає психічними розладами. Згідно висновку лкк потребу стороннього догляду, син мобілізований, чи достатньо даної довідки для звільнення з військ. Служби. Військова частина хоче довідку про опіку, де було б вказано що іншого піклцвальника немає. Якщо я вірно розумію то це через суд. Які наші дії
12
Re:
Доброго дня. В даному випадку або буде встановлена опіка над матір'ю , або вона буде визнана інвалідом через МСЕК 1 чи 2 групи, - в такому випадку він буде таким, який може звільнитись за сімейними обставинами.
13
Re:
Добрий день. Чи може бути списання зі сужби "за сімейними обставинами" чоловіка, який на даний час служить, але у нього загинув син при виконанні бойвого завдання. Жінка не працює? Або можливо переведення з "гарячої точки" на іншу службу. Дякую.
14
Re:
Доброго дня. Згідно з п.п. "г" п.2 ч.4 ст.26 ЗУ "Про військовий обов'язок і військову службу" ст.26. можливе звільнення з військової служби через такі сімейні обставини або інші поважні причини (якщо військовослужбовці не висловили бажання продовжувати військову службу). Даному чоловіку достатньо написати рапорт.
15
Re:
Добрий вечір.
Чи має право мобілізований, який служить більше року, звільнитися з ЗСУ, якщо має на утриманні 3х дітей (двоє дітей нерідні)?
Які документи потрібно зібрати?
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися
Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні » Армія та мобілізація » Списання з армії за сімейними обставинами