Re:
Якщо у мене троє неповнолітніх дітей але двоє з них від першого шлюбу то чи може мій теперішній чоловік перетнути кордон ?
Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні
Безкоштовні консультації юриста та юридична допомога в Україні. Юридична консультація онлайн від юристів та адвокатів
Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні » Митне право, ЗЕД » Виїзд чоловіка закордон у військовий час
Сторінки 1
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися
1
Re:
Якщо у мене троє неповнолітніх дітей але двоє з них від першого шлюбу то чи може мій теперішній чоловік перетнути кордон ?
2
Re:
Доброго дня.
Якщо вас нинішній чоловік не є опікуном двох дітей від колишнього шлюбу, або їх не всиновив, то він не зможе перетнути кордон, так як є умова, згідно з ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", а саме троє неповнолітніх дітей від батька цих дітей.
3
Re:
Доброго дня, чи потрібна довідка з воєнкомату для виїзду за кордон, для мущини багатодітної сім'ї (трьох дітей).
Дякую за допомогу
4
Re:
Доброго дня, чи потрібна довідка з воєнкомату для виїзду за кордон, для мущини багатодітної сім'ї (трьох дітей).
Дякую за допомогу
Доброго дня.
Згідно з п. 2-6 Правил категорії осіб, яким дозволяється виїзд за межі України, визначено частиною першою статті 23 Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Зокрема, абзацом четвертим ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» визначено таку категорію, як жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років.
Отже, для перетину кордону на даній підставі необхідно надати підтверджуючі документи на утримання трьох і більше дітей віком до 18 років. Такими документами, що підтверджує самостійне виховання дитини згідно з приписами Сімейного кодексу України можуть бути:
1)свідоцтва про народження дітей (трьох і більше);
2) посвідчення батька багатодітної сім’ї;
3) рішення суду про позбавлення одного з батьків батьківських прав;
4) свідоцтво про смерть матері дитини;
5) рішення суду про відібрання дитини у матері без позбавлення її батьківських прав;
6) рішення суду про визнання матері безвісти відсутньою;
7) рішення суду про оголошення матері померлою.
Для чоловіка, який є батьком трьох і більше дітей, можна перетинати кордон без дітей, за наявності зазначених документів або їх нотаріально завірених копії. Отже, свідоцтво батька як багатодітного, а також свідоцтв про народження дітей буде достатньо.
5
Re:
Доброго дня, в нас така ситуація, ми багатодітна сім'я, 1 квітня 2022 року виїхали з чоловіком за кордон, тут один з дітей отримав інвалідність. Хочемо поїхати додому на короткий термін, але не знаю чи чоловік зможе виїхати, чи змінились закони?!
6
Re:
Доброго дня, в нас така ситуація, ми багатодітна сім'я, 1 квітня 2022 року виїхали з чоловіком за кордон, тут один з дітей отримав інвалідність. Хочемо поїхати додому на короткий термін, але не знаю чи чоловік зможе виїхати, чи змінились закони?!
Доброго дня.
Якщо у вашій сім'ї троє дітей, то ваш чоловік зможе виїхати в майбутньому.
7
Re:
Чи може батько дитини з інвалідністю законно виїхати за кордон без дитини, коли дитина лишається в Україні?
8
Re:
Чи може батько дитини з інвалідністю законно виїхати за кордон без дитини, коли дитина лишається в Україні?
Доброго вечора.
В загальному порядку, у відповідності до п.2-1 Постанови КМУ від 27 січня 1995 р. № 57 "Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України", більшість основ для перетину кордону є факт супроводу дитини, родичів та інших осіб.
Сторінки 1
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися
Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні » Митне право, ЗЕД » Виїзд чоловіка закордон у військовий час