Фемида

Перейти до вмісту форуму

Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні

Безкоштовні консультації юриста та юридична допомога в Україні. Юридична консультація онлайн від юристів та адвокатів

Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.

На нашому сайті ви можете отримати послугу – безкоштовна консультація від юристів та адвокатів онлайн.
Реєстрація на юридичному сайті
Для отримання безкоштовної юридичної консультації від наших юристів та адвокатів пройдіть просту реєстрацію. Реєстрація займе не більше 30 секунд і ви одразу будете зареєстровані на сайті під вашим логіном та паролем. Якщо при реєстрації не ввійшли в обліковий запис, увійдіть до нього за допомогою логіну та пароля, який ви вводили при реєстрації.

Далі, у потрібному розділі права залиште Ваше юридичне питання або створіть тему із проблемним питанням по праву для отримання відповіді від юристів та адвокатів онлайн нашого сайту. Консультації в межах нашого сайту абсолютно безкоштовні, і вимагають від вас конкретики у питанні та детального опису його нам, якщо ви детальніше розкриєте вашу проблему у Вашому питанні до нас, тоді ми зможемо дати вам точкову консультацію та вирішення питання.

Ми, як фахівці з великим досвідом у сфері юриспруденції, надаємо наші безкоштовні консультації виключно для всієї України, а також тим, хто живе за кордоном та іноземцям без винятків. Наш сайт дає можливість як вирішити вашу проблему так і знайти юридичні відповіді вже на вирішені проблеми наших відвідувачів так і клієнтів!

На даний момент на нашому сайті зареєстровано більше 2600 користувачів і надано понад 5000 безкоштовних консультацій від юриста онлайн. Наша безкоштовна юридична консультація від нашої команди юристів та адвокатів готова надати вам вирішення ваших питань!

Сторінки 1

Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися

RSS

Юридична консультація на тему Витребування майна з чужово володіння [ 8 ]

1

Re:

Добрий день. в 2017 році свекр подарував моємові чоловікові частину домоволодіння. Через два місяців чоловік цю частину подарив нашому синові.Через 5 місяців свекр під впливом старшої доньки, подав на розторгнення договіру дарування і витрєбувать майно з чужого володіння. Але є нюанс.Коли свекр подарував чоловікові,то по документах він подарував старий будинок.На тот момент стояв вже новий будинок. В договірі дарування що свекр подарував чоловікові, так і писалось (домоволодіння що складається з житлового будинку літ А та житлового будинку літ Б з відповідними площами),по факту вже стояв новий будинок літ. А зовсім з іншою площею.

Після оформлення договору дарування нотаріус зареєстрував право власності чоловіка на новий існуючий по факту житлового будинку літ А з відповідною площею. Для роз'яснення додаю що у свекра були договір купівлі продажу старий зі старими будівлями та тех паспорт з новим стоячим по факту житловий буд літ А.В тех паспорті стояв штам що самовільно побудований, а потім перекреслено і якісь штамп з БТІ(що свідчать що нема самовільних будівництв).Коли вже чоловік подарив нашому синові, то вже в договірі описується новий будинок, все як має бути.

Суд свекр виграв в 2019 році, з нотаріуса він забрав свій старий договір. Але знаю що зареєструвати право власності в реєстрі він не міг. Бо в правостонавчих документах та в рішенні суду було описане старе домоволодіння. Іншого рішення суда на визнання будівель по факту, точно не було. якимось чином все ж йому довелось в 2019 році або 2020 початок зареєструвати право власності на стоячий по факту будинок. свекр помер в 2021 році. Я як мати що представляла інтереси дитини в суді не згідна з діями держ реєстратора.

1. У мене питання, чи правомірні дії держ реєстратора?
2. Чи правильно було виконано рішення, без складання акту про передачу майна. Адже це рішення майнового характеру.
3. Чи можно оскаржити дії реєстратора мені зараз, якщо я дізналась про реєстрацію в березні 2022 року, після смерті свекра?
Дякую.

2

Re:

Доброго дня. У вас є право на оскарження рішення суду, та подачі позову до суду, якщо було заочне рішення суду стосовно майна свекра та повернення його за встановленим рішенням. В вашому випадку, ви маєте право оскаржити рішення реєстратора, якщо він внес неправдиві данні по  виконанню рішення суду, а щодо позову до рішення суду на користь свекра ви не зможете подати до апеляції в зв'язку з його смертью.

Для особистої, платної консультації наші контакти: ☎️: 097-178-20-74 ✉️: urist_inform@ukr.net
Дякую сказали: nata0905801

3

Re:

Річ в тому що я представляючи інтереси свого сина, подала тоді на апеляцію. Але суд все рівно залишив рішення першої інстанції без змін.Аппеляційний суд був у 2019 році.
А про те що реєстратор зареєстрував свекру не те що вказано в рішення суду, та в його правостонавчих документах дізналася в березні цього року, піднявши документи для спадщини.
То я так зрозуміла що я маю право звернутись в суд оскаржити дії реєстратора.
Тоді ще одне питаня, чи будуть внесені назад данні мого сина в реєстр, якщо суд вирішить що дії реєстратора не правомірність були?

4

Re:

Так за рішенням суду ви зможете повернути свого сина в документи право власності, якщо рішення суду буде на вашу користь, а шанси на це є.

Для особистої, платної консультації наші контакти: ☎️: 097-178-20-74 ✉️: urist_inform@ukr.net
Дякую сказали: nata0905801

5

Re:

Мене ще цікавить порядок виконання такого рішення, тоб то чи мав бути якійсь виконавчий орган для того щоб скласти акт передавання нерухомості?

6

Re:

nata090580 написав:

Мене ще цікавить порядок виконання такого рішення, тоб то чи мав бути якійсь виконавчий орган для того щоб скласти акт передавання нерухомості?

В даному випадку треба бачити рішення даного органу про виконання рішення суду, онлайн так це питання не вирішити, а саме на підставі чого приймалось таке рішення.

7

Re:

Було прийнято рішення про визнання договіру дарування на чоловіка (свекр подарував будинок йому) нерухомого майна,та витребування цього майна з володіння мого сина (бо чоловік подарував цей будинок після цього моємові синові).Писала про це в першому повідомлені.

8

Re:

nata090580 написав:

Було прийнято рішення про визнання договіру дарування на чоловіка (свекр подарував будинок йому) нерухомого майна,та витребування цього майна з володіння мого сина (бо чоловік подарував цей будинок після цього моємові синові).Писала про це в першому повідомлені.

Ви мабуть не правильно зрозуміли моє попередню відповідь, треба бачити рішення суду, та документи в живому вигляді щодо виконання рішення реєстратором, а не зі слов вас що так вирішено, щоб більш точніше відповісти на ваше питання щодо законності дій реєстратора.

Юридична консультація на тему Витребування майна з чужово володіння [ 8 ]

Сторінки 1

Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися

Нові юридичні консультації

• 22/03: Продаж нерухомості в м. Миколаєві
  • 06/03: Відмова у внесенні даних до ЄДЕБО
  • 27/02: Погроза фiзичною розпоавою
  • 24/02: Консультація щодо захисту майнових прав неповнолітніх дітей та обмежен
  • 09/02: Одруження за кордоном у консульстві України
  • 08/01: Викликали на допит через 1,5 років
  • 26/12: Неправильне прізвище в свідоцтві про одруження (одна буква) за 1984 р
  • 22/12: На титульній строрінці трудової книжки відсусня печатка
  • 22/12: Пропала людина
  • 22/12: Право на спадщину
  • 22/12: МФО подали до суду
  • 20/05: Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації
  • 20/05: Оформлення паспорту громадянина України
  • 20/05: Чи дозволяється навчання під час безвізових 90 днів в Шенгені?
  • 20/05: Aнкета належної перевірки клієнта фізичної особи
  • Інформаційний блок

Часто поставлені юридичні питання