Re:
Добрий день. в 2017 році свекр подарував моємові чоловікові частину домоволодіння. Через два місяців чоловік цю частину подарив нашому синові.Через 5 місяців свекр під впливом старшої доньки, подав на розторгнення договіру дарування і витрєбувать майно з чужого володіння. Але є нюанс.Коли свекр подарував чоловікові,то по документах він подарував старий будинок.На тот момент стояв вже новий будинок. В договірі дарування що свекр подарував чоловікові, так і писалось (домоволодіння що складається з житлового будинку літ А та житлового будинку літ Б з відповідними площами),по факту вже стояв новий будинок літ. А зовсім з іншою площею.
Після оформлення договору дарування нотаріус зареєстрував право власності чоловіка на новий існуючий по факту житлового будинку літ А з відповідною площею. Для роз'яснення додаю що у свекра були договір купівлі продажу старий зі старими будівлями та тех паспорт з новим стоячим по факту житловий буд літ А.В тех паспорті стояв штам що самовільно побудований, а потім перекреслено і якісь штамп з БТІ(що свідчать що нема самовільних будівництв).Коли вже чоловік подарив нашому синові, то вже в договірі описується новий будинок, все як має бути.
Суд свекр виграв в 2019 році, з нотаріуса він забрав свій старий договір. Але знаю що зареєструвати право власності в реєстрі він не міг. Бо в правостонавчих документах та в рішенні суду було описане старе домоволодіння. Іншого рішення суда на визнання будівель по факту, точно не було. якимось чином все ж йому довелось в 2019 році або 2020 початок зареєструвати право власності на стоячий по факту будинок. свекр помер в 2021 році. Я як мати що представляла інтереси дитини в суді не згідна з діями держ реєстратора.
1. У мене питання, чи правомірні дії держ реєстратора?
2. Чи правильно було виконано рішення, без складання акту про передачу майна. Адже це рішення майнового характеру.
3. Чи можно оскаржити дії реєстратора мені зараз, якщо я дізналась про реєстрацію в березні 2022 року, після смерті свекра?
Дякую.