Re:
Доброго дня!
Придбала в інтернет-магазині сонячну панель. Магазин ФОП, оплачувала на рахунок підприємства. По-перше, мені не надали жодного чеку про купівлю, гарантійного талону чи якоїсь накладної про здійснення покупки.
По-друге, в ході тестування вдома виявилось, що панель не виконує своїх прямих функцій - від сонця зарядка не відбувається.
Написала про це в магазин на 4-й день з дати отримання (є скріни листування в Інстаграм). На що мені відповіли, що була погана погода і треба довше тестувати. Я вирішила потестувати ще, сподіваючись, що все таки товар в порядку.
Через кілька днів зрозуміла, що все марно, зарядка йде тільки від мережі, а від сонця - ні.
Написала про це ще раз (на 13-й день з моменту отримання), що хочу повернути панель, бо вона неналежної якості. Замість неї хотіла взяти інший товар (павербанк) у тому ж магазині.
Магазин почав ігнорувати мої повідомлення. Потім відповіли, звинувативши мене у тому, що я 2 тижні користувалась товаром, а тепер хочу повернути. Вони вже не приймуть використаний товар.
Я навела їм статтю закону Про захист прав споживачів, де чітко вказані терміни виявлення браку.
На що магазин відповів, що я маю вислати їм товар і якщо вони виявлять хоча б маленький слід використання - то ніякого повернення не буде.
Але, згідно з тим же Законом, якщо я повертаю товар неналежної якості, то амортизація - не враховується, чи не так?
До того ж, я не можу бути впевнена, що при пересиланні поштою товар не пошкодиться і магазин не заявить, що це моя провина. І невідомо, яким чином буде здійснюватись перевірка. Де гарантія, що магазин не пошкодить товар навмисно, щоб звернути це на мене і відмовити у поверненні?
Підкажіть, як краще вчинити в цій ситуації? Дякую