Фемида

Перейти до вмісту форуму

Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні

Безкоштовні консультації юриста та юридична допомога в Україні. Юридична консультація онлайн від юристів та адвокатів

Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.

На нашому сайті ви можете отримати послугу – безкоштовна консультація від юристів та адвокатів онлайн.
Реєстрація на юридичному сайті
Для отримання безкоштовної юридичної консультації від наших юристів та адвокатів пройдіть просту реєстрацію. Реєстрація займе не більше 30 секунд і ви одразу будете зареєстровані на сайті під вашим логіном та паролем. Якщо при реєстрації не ввійшли в обліковий запис, увійдіть до нього за допомогою логіну та пароля, який ви вводили при реєстрації.

Далі, у потрібному розділі права залиште Ваше юридичне питання або створіть тему із проблемним питанням по праву для отримання відповіді від юристів та адвокатів онлайн нашого сайту. Консультації в межах нашого сайту абсолютно безкоштовні, і вимагають від вас конкретики у питанні та детального опису його нам, якщо ви детальніше розкриєте вашу проблему у Вашому питанні до нас, тоді ми зможемо дати вам точкову консультацію та вирішення питання.

Ми, як фахівці з великим досвідом у сфері юриспруденції, надаємо наші безкоштовні консультації виключно для всієї України, а також тим, хто живе за кордоном та іноземцям без винятків. Наш сайт дає можливість як вирішити вашу проблему так і знайти юридичні відповіді вже на вирішені проблеми наших відвідувачів так і клієнтів!

На даний момент на нашому сайті зареєстровано більше 2600 користувачів і надано понад 5000 безкоштовних консультацій від юриста онлайн. Наша безкоштовна юридична консультація від нашої команди юристів та адвокатів готова надати вам вирішення ваших питань!

(Сторінка 1 з 2)

Сторінки 1 2 Наступна

Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися

RSS

Юридична консультація на тему Виключення з військового обліку [з 1 по 15 з 20 ]

1

Re:

Добрий день,
підкажіть будь ласка, чи чоловік з трансплантованою ниркою та з попереднім діагнозом - ниркова недостатність V стадії, є непридатний до військової служби з виключенням з військового обліку? У переліку хвороб для отримання довідки про непридатність до військової служби ниркова недостатність є серед тих, що виключає з військового обліку, але нічого не зміг знайти вже для людини з трансплантованим органом.
Дякую!

2

Re:

Доброго дня.

Нажаль, але про про осіб, які перенесли пересадку органів не має ні чого в Наказі від 14.08.2008  № 402 "Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України". Щодо ниркової недостатності, то вона передбачена в ст. 66 Наказу. В вашому випадку, вам необхідно іти на комісію ВЛК та щоб в індивідуальному порядку приймалось питання виключення або ні з військового обліку.

Для особистої, платної консультації наші контакти: ☎️: 097-178-20-74 ✉️: urist_inform@ukr.net
Дякую сказали: mktnts1

3

Re:

Добрий день! Вибачте, грошей немає (не працюю пів року), будь ласка, допоможіть!

1) У військовому квитку в мене статус не придатного (група 1, стаття 74а) отримав ще в 2010 і строкову службу не проходив. Сторінка 7 графа 15

На сторінці 22 "Відмітки про військовий облік" печатка - "Військовому обліку не підлягає"

2) У паспорті на сторінці 7 печатка "Невійськовозобов`язаний"

Однак, нещодавно я з`ясував, що "чоловіки, які мають документи з військкомату з відміткою/записом "непридатні до військової служби з виключенням з військового обліку згідно зі статтею Наказу МОУ № 402" - мають право на виїзд з України. Також рекомендуємо мати довідку ВЛК з відповідним записом". Я не знаю, чому мені не поставили таку печатку і було це все до великої війни (а непридатність я отримав ще до Майдану), відповідно, є питання:

1) Як я маю чинити зараз, щоб її отримати? Чесно зізнатися, я навіть у військкомат або на ВЛК побоююся йти через корупцію і тенденції навіть таких хворих людей, як я (у мене, до всього іншого, ще й серйозна клінічна депресія і генералізований тривожний розлад, я в один момент буквально 6 років із дому не виходив) залучати до служби на фронті. Крім того, я б узагалі покинув країну для отримання консультацій і спостереження у лікарів із, скажімо, Німеччини

2) Є бажання оформити інвалідність. Двостороння мастектомія є гарантованим критерієм для цього?

А генетичні захворювання, що спричинили гіпоспадію і проблеми розвитку статевих органів (що істотно погіршує функції)? Психічні розлади (тривалі)? Хворію я з 2010-2011 року на них, але вперше звернувся по допомогу у 2018, 5 років тому

Я ДУЖЕ СИЛЬНО сподіваюся на вашу ДОПОМОГУ. Слава Україні і гарного всім дня (та що там дня, життя!) і здоров`я

4

Re:

Добрий вечір.

1. Ви можете спробувати виїхати з даними документами за кордон, враховуючи ваші розлади зі здоров'ям. За я ких підстав вам можуть відмовити? На підставі того, що кожні 5 років військовозобов'язаний повинен проходити мед. огляд, згідно з Наказу №402. Отже, вам необхідно буде пройти ВЛК з підтвердженням хвороби, то отримати відстрочку за ВЛК з правом виїзду за кордон.

2. Щодо інвалідності. то тут рекомендую звернутись до вашого лікаря з отриманням відповідного направлення на встановлення інвалідності за МСЕК.

Для особистої, платної консультації наші контакти: ☎️: 097-178-20-74 ✉️: urist_inform@ukr.net

5

Re:

Дякую за відповідь! Однак, 1 група 74а підлягає виключенню з обліку, відповідно, кожні 5 років я не повинен проходити ЛКК (що підтверджується печаткою: "не підлягає обліку")... от і не знаю, як мені бути тепер...

6

Re:

Доброго дня. Я виключений з військового обліку у 2006 роц за станом здоров'я. Маю інвалідність 3 групи загального захворювання з 2007 року довічно. Маю тимчасове посвідчення, в якому зазначено за якою статтею і коли мене виключено з обліку, дійсне до 2008р. Після 2008 року два рази звертався до військкомату з питаннями прописки і питав чи можу продовжити дію тимчасового посвідчення чи замінити на військовий квиток, обидва рази мені казали що бланків немає і щоб зайшов до них коли-небудь пізніше. Потім я забув про це, а 9 років тому переїхав на постійне проживання до Польщі.
Недавно прочитав десь, що для отримання адміністраційних послуг будуть вимагати військовий квиток і знов згадав про своє тимчасове посвідчення.
У лютому ц.р. я написав листа до ТЦКСП із проханням видати мені нове тимчасове посвідчення (безстрокове) та видати мені копію постанови ВЛК від 21.02.2006 року з записом "непридатний до військової служби з виключенням з військового обліку".

Нещодавно отримав відповідь від ТЦК, у якій зазначено, що видати мені копію постанови ВЛК від 2006 року неможливо, так як постанови ВЛК зберігаються 5 років. А для заміни тимчасового посвідчення мені необхідно з'явитися до ТЦК з документами, підтверджуючими стан мого здоров'я.
Питання: чи для заміни посвідчення дійсно необхідні документи, підтверджуючі стан мого здоров'я, чи ТЦК має право їх вимагати?
Чи має ТЦК право вимагати від мене (коли я прийду з мед. документами) проходження ВЛК?
Дякую за допомогу!

7

Re:

Добрий день.

Питання: Чи для заміни посвідчення дійсно необхідні документи, підтверджуючі стан мого здоров'я, чи ТЦК має право їх вимагати?
Відповідь: Так, необхідно надати документи про стан вашого здоров'я для уточнення даних.

Питання: Чи має ТЦК право вимагати від мене (коли я прийду з мед. документами) проходження ВЛК?
Відповідь: Для отримання військового квитка вам необхідно буде пройти ВЛК, щоб встановити право на відстрочку у відповідності до ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

Дякую сказали: andrew_f11

8

Re:

Доброго дня!

Восени 2023 звернувся до психіатра з приводу депресії. В результаті був поставлений діагноз вираженої помірної депресії, після чого почав лікуватися. В процесі лікування відбулася зміна фаз, і з урахуванням анамнезу (це був не перший випадок - проблеми були задовго до цього) був поставлений діагноз "Біполярний розлад". Лікуюся зараз в приватній спеціалізованій клініці. Здебільшого амбулаторно, але кілька разів відвідував денний стаціонар для крапельниць. На руках маю рецепти, які виписувалися в ході лікування, а також заключення патопсихолога, власне, з описом того-самого депресивного стану. Зміна фаз до лікування відбувалася доволі часто - 3-4 рази на рік.
Скажіть, чи можна з цим всім розраховувати на непридатність за ст. 16 розкладу хвороб чи треба ще десь проходити лікування?

9

Re:

Добрий день.

Так, маєте право на отримання відстрочки або бути виключеним за рішенням ВЛК, за ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

Дякую сказали: Burger1

10

Re:

Доброго дня! Маю обмежену придатність до військової служби у військовий час згідно групи 1, стаття 22-б(епілептичні напади 3 і менше разів на рік). Під час проходження ВЛК у 2021 році проігнорували кількість приступів проходженні обстеження у лікарні, так як маю близько 3 генералізованих приступів на місяць і близько 1 децентралізованого приступу на день. Також у квитку є відмітка про зняття з військового обліку згідно наказу МОУ №684 від 20.12.2017 року. Підкажіть, чи треба мені йти на оновлення даних та нову ВЛК?

11

Re:

Добрий день.

Так, необхідно пройти ВЛК повторно, враховуючи що ви проходили обстеження більше ніж рік тому.

12

Re:

Доброго дня. Підкажіть .
Згідно Ст. 37 ЗУ Про військовий обов язок і військову службу від 25.03.1992 № 2232-XII п6. пп8. а саме -

6. Виключенню з військового обліку у районних (міських) військових комісаріатах (військовозобов'язаних Служби безпеки України у Центральному управлінні або регіональних органах Служби безпеки України, військовозобов’язаних Служби зовнішньої розвідки України у відповідному підрозділі Служби зовнішньої розвідки України) підлягають громадяни України, які:
8) не отримали до 40-річного віку військово-облікової або спорідненої з нею спеціальності;

Чи можу я скористатися цією статею для виключення з військового обліку
Мені 50 років, я не служив по стану здоровья, війскових та спорідненої з нею спеціальностей не маю.

Дякую за відповідь.

13

Re:

Добрий день.

В нинішній редакції даного підпункту не має.

14

Re:

Доброго дня.
Я, громадянин України, 53 повні роки. Був поставлений на військовий облік у 1994 році. Військове звання старший лейтенант. Проходив військову підготовку в інституті у 1993 році. Отримав ВОС. Належу до запасу першого розряду згідно військового квитка. Військовий квиток офіцера запасу радянського зразка. У військових силах України та інших держав не служу і не служив. По громадянській та військовій спеціальностям не працював. У воєнкоматі (ТЦК) не був з 1995 року. З 2013 року більшість часу знаходжусь за кордоном.

Згідно ст 28 ЗУ Про військову службу граничний вік перебування у запасі:
3. Особи офіцерського складу, які перебувають у запасі, поділяються на розряди за віком:
1) перший розряд:
молодший офіцерський склад - до 45 років;
старший офіцерський склад:
майор (капітан 3 рангу), підполковник (капітан 2 рангу) - до 50 років;
полковник (капітан 1 рангу) - до 55 років;
вищий офіцерський склад - до 60 років;
2) другий розряд:
молодший та старший офіцерський склад - до 60 років;
вищий офіцерський склад - до 65 років.
Згідно ст 37 цього ж Закону виключенню з обліку підлягають ті, хто досяг граничного віку перебування у запасі.

Питання:
1. Чи мали мене автоматично виключити з військового обліку по досягненню 45 років?
2. Якщо мали виключити, то чи можуть мене автоматично поновити на обліку?
3. Якщо повинні були виключити і не зробили того, то чи можна то зробити зараз і якщо так, то як то зробити дистанційно, з-за кордону?

15

Re:

Добрий день.

1.-2. Змінюючи закон місцеві військомати не дивляться про те, що було умовно кажучи п'ять років тому. Отже, вас поновлюють в обліку переводячи з запасу в резерв.
3. Тут тільки розглядати варіант звернення до суду.

Дякую сказали: apraltcom1

Юридична консультація на тему Виключення з військового обліку [з 1 по 15 з 20 ]

Сторінки 1 2 Наступна

Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися

Нові юридичні консультації

• 22/03: Продаж нерухомості в м. Миколаєві
  • 06/03: Відмова у внесенні даних до ЄДЕБО
  • 27/02: Погроза фiзичною розпоавою
  • 24/02: Консультація щодо захисту майнових прав неповнолітніх дітей та обмежен
  • 09/02: Одруження за кордоном у консульстві України
  • 08/01: Викликали на допит через 1,5 років
  • 26/12: Неправильне прізвище в свідоцтві про одруження (одна буква) за 1984 р
  • 22/12: На титульній строрінці трудової книжки відсусня печатка
  • 22/12: Пропала людина
  • 22/12: Право на спадщину
  • 22/12: МФО подали до суду
  • 20/05: Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації
  • 20/05: Оформлення паспорту громадянина України
  • 20/05: Чи дозволяється навчання під час безвізових 90 днів в Шенгені?
  • 20/05: Aнкета належної перевірки клієнта фізичної особи
  • Інформаційний блок

Часто поставлені юридичні питання