Добридень.
Дякую за відповідь. Виникає таке питання щодо неї. Публічної оферти чи форми договору на сайті немає. Але в Законі про захист прав споживачів йдеться, що якщо договір укладено на відстані (ст. 13), то (п.3 ст.13): "3. Факт надання інформації відповідно до вимог частини другої цієї статті повинен бути підтверджений письмово або за допомогою електронного повідомлення. Інформація, підтверджена таким чином, не може бути змінена продавцем (виконавцем) в односторонньому порядку.
Підтвердження інформації не вимагається, якщо послуга надається засобами дистанційного зв’язку і оплачується через оператора електронних комунікацій."
Це стосовно інформації про (п.2, ст.13).
Виходить, що відповідно до п.3 ст. 13 письмового чи електронного підтвердження про предмет і умови договору для здійснення правочину не маю права вимагати як споживач попередньо, тобто це не обов'язково в даному випадку.
Але п.4 ст. 13 твердить, що: "4. Споживач має право розірвати укладений на відстані договір шляхом повідомлення продавця (виконавця) про це протягом чотирнадцяти днів з моменту підтвердження інформації або з моменту одержання товару чи першої поставки товару.
Якщо відповідно до абзацу другого частини третьої цієї статті підтвердження інформації не вимагається, споживач може розірвати договір протягом чотирнадцяти днів з моменту його укладення. ...".
Чи можу спиратися на даний пункт даної статті, а саме: п.4 ст.13, -- для вимоги повернути кошти? Чи є якісь інші обмеження, про які я не в курсі чи не до кінця розумію з того, про що зазначено в Законі про захист прав споживачів, Цивільному кодексі тощо?
І ще одне питання: оплату здійснювала інша особа, а не я. Як в такому випадку -- хто має складати заяву на повернення коштів? Якщо особа, хто оплачувала, то чи потрібна заява супутня від мене про відмову прослухати курс чи мій підпис долучений до підпису в заяві тієї особи, чи від мене нічого в такому разі не потрібно?
Дякую за відповідь заздалегідь.