Re:

Поняття сім’ї має чітке формулювання в законодавстві, та врегульоване ст. 3 Сімейного кодексу України. Сім’я – це особи, які спільно проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки. В класичному порядку сім’я створюється при оформленні шлюбу чи народженні дитини.
За законодавством сім’я є основним осередком суспільства, і навіть тоді коли члени сім’ї не проживають окремо у зв’язку з навчанням роботою та іншими обставинами не проживають разом. Дитина належить до сім’ї своїх батьків, навіть і в тому випадку якщо спільно з ними не проживає, так як дитина є учасником сімейних правовідносин. Сім’я може бути соверена на підставі оформлення шлюбу, що є підставою вважатися створенням нової сім’ї і навіть при усиновленні.
Право на сім’ю та державна охорона сім’ї
Право на створення сім’ї мають особи, які досягли шлюбного віку, або в особливому порядку получили за рішенням суду згоду на оформлення шлюбу особи які не досягли такого віку. Незалежно від віку сім’ю може створити особа, яка народила дитину, так як в такому випадку наступають певні права та обов’язки матері перед дитиною. Закон захищає права кожної особи щодо поваги до свого сімейного життя, а також, що кожна особа має право на проживання в сім’ї, та не бути ізольованої з неї, тільки якщо не буде юридичних підстав в іншому.
Згідно з ст. 51 Конституції України, сім'я, дитинство, материнство і батьківство охороняються державою. Це означає, що держава всіляко сприяє в зміцненні сім’ю, допомагає в матеріальному забезпеченні при народженні дитини, та догляду члена сім’ї до досягненні певного віку дитини. При цьому держава, як регулятор правових взаємовідносин не втручається в сім’ю, а тільки в тому випадку, де можлива загроза життю та здоров’ю дитини. Так, держава бере під свою опіку кожну дитину-сироту і дитину, позбавлену батьківського піклування, для її повного забезпечення до певного віку.
Якщо у вас по заданій темі є питання ви їх можете залишити тут внизу, або в нашому розділі Сімейного права України.