davydart97 написав:Добрий день. Підкажіть, будь ласка, чи можу я як ФОП на 2 групі єдиного податку продавати через свій магазин товари, які були придбані мною як фізичною особою (з непідприємницького рахунку)? Якщо так, то які підтверджуючі документи мені потрібно мати і чи включати на підставі них суму придбаних товарів до доходу?
Доброго дня.
На даний час, краще використовувати рахунок як підприємця, щодо купівлі товару з метою його перепродажу вами задля ведення підприємницькою діяльністю. Незважаючи на це, ви можете використовувати і власні кошти для ведення господарською діяльністю при умові зберігання розрахункових документів, якщо буде вимога представити їх податковим службам, як це передбачено НБУ ВІД 11.01.2020 "Роз'яснення стосовно порядку використання поточних рахунків ФОП" суб'єкти господарювання, які мають поточні рахунки в банках і зберігають на цих рахунках кошти, можуть здійснювати розрахунки за своїми грошовими зобов'язаннями, що виникають у господарських відносинах, у безготівковій формі, а також у готівковій формі відповідно до вимог та обмежень визначених Положенням про ведення касових операцій у національній валюті України, затвердженим постановою Правління НБУ від 29.12.2017 №148.
Для особистої, платної консультації наші контакти: ☎️: 097-178-20-74 ✉️: urist_inform@ukr.net