Re:
Доброго дня, маю земельний пай, перебуває в оренді по договору до 2028 року. Орендар помер, спадкоємці не хочуть переоформляти спадщину. Що мені робити. Є інші фермера, які можуть взяти мій пай в оренду,
Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні
Безкоштовні консультації юриста та юридична допомога в Україні. Юридична консультація онлайн від юристів та адвокатів
Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні » Земельне право » Як бути орендодавцю, якщо орендар помер?
Сторінки 1
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися
1
Re:
Доброго дня, маю земельний пай, перебуває в оренді по договору до 2028 року. Орендар помер, спадкоємці не хочуть переоформляти спадщину. Що мені робити. Є інші фермера, які можуть взяти мій пай в оренду,
2
Re:
Добрий день.
Згідно з ст. 31 ЗУ "Про оренду землі" припинення договору оренди землі відбувається у разі смерті фізичної особи-орендаря, засудження його до позбавлення волі та відмови осіб, зазначених у статті 7 цього Закону, від виконання укладеного договору оренди земельної ділянки. Виходячи зі ст. 7 ЗУ "Про оренду землі" право на оренду земельної ділянки переходить після смерті фізичної особи-орендаря, якщо інше не передбачено договором оренди, до спадкоємців, а в разі їх відмови чи відсутності таких спадкоємців - до осіб, які використовували цю земельну ділянку разом з орендарем і виявили бажання стати орендарями в разі, якщо це не суперечить вимогам Земельного кодексу України та цього Закону.
Отже, якщо спадкоємці нададуть вам письмову згоду про припинення договору оренди, то цей договір оренди буде вважатись припиненим. Також додатково рекомендую це перечитати в вашому договорі оренди землі, так як в договорі це повинно бути прописано. Згоду від спадкоємців не обов'язково отримувати, що вони згідні про припинення договору оренди, але рекомендовано, щоб в майбутньому не було позовів до суду.
Сторінки 1
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися
Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні » Земельне право » Як бути орендодавцю, якщо орендар помер?