Re:
Я, дружина і донька — ФОПи.
Було відкрито кримінальне провадження (СУФР ГУ ДФС Києва).
Фабула — ухилення від сплати податків двома ТОВ (наші контрагенти), а наш статус у провадженні - свідки.
Прийшли до мене додому з обшуком.
Вилучили документи, комп’ютер, ноутбук, ін. та всі родинні збереження. У дозволі на обшук грошові кошти не були зазначені.
За клопотанням слідчого слідчий суддя на вилучені кошти наклав арешт.
Я звертався до суду із заявою про зняття цього арешту, але відмовили.
Поки тривало досудове розслідування, податкова нам провела документальні перевірки і понараховувала мільйонні суми — бездоказово. Оскаржували спочатку в адмін. порядку, а потім в судах. Довго (3 інстанції), а ще ж — ковід, потім війна.
Нарахування податківців скасували.
Кримінальне провадження перебувало на розслідуванні понад встановлені КПК строки.
Судовими ухвалами продовжувався строк досудового розслідування тричі.
Останній раз - до 03.07.2021 р.
Після 03.07.2021 р. відсутні будь-які ухвали щодо продовження строку досудового розслідування.
Також відсутні будь-які інші ухвали, рішення, тощо. Підозри не оголошені.
Ми думали, що слідчий чи прокурор самі повині винести якісь рішення і повернути вилучене з часом, і що це — не швидко. Та ще думали, а раптом все ж таки справу передадуть в суд за результатами досудового розслідування. Але - ні. Ані підозр, ані звинувачень.
Куди, кому, яку заяву я маю подати, щоб повернули вилучені кошти та майно?
Наскільки я розібрався — маю подати заяву слідчому судді про зняття арешту і повернення вилученого майна і коштів.
Заздалегідь дякую за відповіді.