kislyuk.vituska написав:Доброго дня, сьогодні президент підписав закон, що військовослужбовці можуть звільнитися в запас, якщо вони по висновку ВЛК непридатні з переоглядом 6-12м .
Як правильно зрозуміти "звільнення в запас", тобто вони можуть повернутися до цивільного життя до повторного ВЛК?
Добрий день.
Згідно з ст. 26 Про військовий обов'язок і військову службу, звільнення військовослужбовців з військової служби здійснюється:
а) у запас, якщо військовослужбовці не досягли граничного віку перебування в запасі і за станом здоров’я придатні до військової служби або під час дії воєнного стану визнані військово-лікарськими комісіями непридатними за станом здоров’я до військової служби з переоглядом через 6–12 місяців;
б) у відставку, якщо військовослужбовці досягли граничного віку перебування в запасі або визнані військово-лікарськими комісіями непридатними за станом здоров’я до військової служби з виключенням з військового обліку
ч.4 Військовослужбовці, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період, звільняються з військової служби на підставах:
3) під час дії воєнного стану:
б) за станом здоров’я – на підставі висновку (постанови) військово лікарської комісії про непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку або про непридатність до військової служби з переоглядом через 6–12 місяців.
Отже, це означає що на період рішення ВЛК дані особи будуть мати умовно "відстрочку" а після перегляду ВЛК за тим же рішенням повернутись до служби.
Для особистої, платної консультації наші контакти: ☎️: 097-178-20-74 ✉️: urist_inform@ukr.net