Re:
Доброго дня! Допоможіть, будь ласка, з таким питанням: мама - ВПО, в неї виникла заборгованість з виплат пенсії за три роки (поки вона знаходилась на території ОРДЛО), коли влітку 2021-го року виїхала звідти та звернулась до ПФУ за відновленням виплат та недоотриманої пенсії, то ПФУ пообіцяв сплачувати лише частину заборгованості (а виплату іншої частини ніяк не коментував), але дуже скоро припинив сплачувати й обіцяне, посилаючись на відсутність фінансування та порядку від КМУ. Подали у 2021-му та 2022-му роках до суду два позови (спочатку на першу, а потім й на другу частину заборгованості), по обом позовам рішення винесені на користь мами, відкриті виконавчі провадження (одне з них державний виконавець після року дії вже закрив нібито за відсутності результату).
Тобто ПФУ рішення суду так і не виконував і не виконує і нічого не сплачує. Нещодавно мама померла, і коли я звернувся до сервісного центру ПФУ по допомогу на поховання, вони також запропонували написати заяву про отримання мною її недоотриманої пенсії, але після розгляду заяви відділ виплат ПФУ відмовив у виплаті, аргументуючи тим, що я - не сторона у виконавчих провадженнях по тим двом рішенням суду і хоча я зареєстрований за однією з мамою адресою в ОРДЛО та останнім часом вона проживала зі мною (згідно довідок ВПО), - я не маю права на отримання її недоотриманої пенсії (поки я не сторона у виконавчих провадженнях). Питання: чи законно вони мені відмовили?