Re:
Скажіть будь ласка, чи можливо внуку який приписаний в будинку вступити в спадщину якщо сини (не приписані в цьому будинку) напишуть відказ на його користь?
Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні
Безкоштовні консультації юриста та юридична допомога в Україні. Юридична консультація онлайн від юристів та адвокатів
Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні » Спадкове право » Прийняття спадщини в Україні
Сторінки 1
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися
1
Re:
Скажіть будь ласка, чи можливо внуку який приписаний в будинку вступити в спадщину якщо сини (не приписані в цьому будинку) напишуть відказ на його користь?
2
Re:
Добрий день.
Так, в разі відмови на його користь. ваш онук може оформи спадщину.
3
Re:
Мене звати Людмила. Я є старшою донькою своєї матері. Питання стосується спадщини. У мене 16 серпня 2023 року померла мати. Після смерті залишився будинок з землею. 2018 року моя мати написала заповіт, де заповідала все своєму сину Валентину (моєму брату). Я з сином прописані в будинку (сину 16 років). Зараз він вимагає від мене мій підпис, щоб він став повноцінним господарем в будинку. Я не хочу нічого підписувати, бо боюся, що він мене з сином випише з будинку. Голова сільської ради порадила всім трьом поїхати до нотаріуса, щоб розділити майно, але він проти. Також, мені сказали, якщо не заявити право на спадщину, то через пів року після смерті матерія, я втрачу все. Як мені діяти, щоб залишитися у будинку? Дякую!
4
Re:
Добрий день Людмило.
В вашій ситуації, вам варто звернутись особисто до юриста з документами, щоб проаналізувати ситуацію. Якщо будинок, який по заповіту повинен бути перейти вашому брату, а мати була повноцінною власницею будинку, то ви власником майна ви не зможете бути, а тільки ваш брат. Будучи зареєстрованою ви та ваш син можете проживати і на далі.
5
Re:
Добрий вечір.Зараз займаюсь спадком.Після завершення спадкової документації ,планую продавати квартиру.Маю виконавче впровадження по накладеню арешту на майно, через борг по аліментам.Оплатити дану суму наразі зараз не можу, через відсутність даної суми коштів. Чи можу я ,після завершення спадкової справи ,займатись продажем квартири,після чого оплатити суму аліментів? Якщо ні ,то які варіанти вирішення даної ситуації існують?
6
Re:
Добрий день.
Як варіант, ви можете прийняти спадок, після цього можуть накласти арешт на цю квартиру, ви сплатите заборгованість по аліментам, та згодом можете продати дане житло.
Сторінки 1
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися
Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні » Спадкове право » Прийняття спадщини в Україні