Re:
Доброго дня, підкажіть будь ласка, що з пунктом про звільнених в запас за станом здоров'я (через поранення), яким мали давати відстрочку на 2 роки?
Чи цей пункт є в даному законопроекті?
Чи буде ця відстрочка на 2 роки?
Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні
Безкоштовні консультації юриста та юридична допомога в Україні. Юридична консультація онлайн від юристів та адвокатів
Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні » Армія та мобілізація » Законопроект 10449 про мобілізацію
Сторінки 1
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися
1
Re:
Доброго дня, підкажіть будь ласка, що з пунктом про звільнених в запас за станом здоров'я (через поранення), яким мали давати відстрочку на 2 роки?
2
Re:
Добрий день.
На даний час, є тільки законопроект який готувався до першого читання. Цей законопроект, який принято із якими поправками поки ще не виклали в вільному доступі на сайті Верховної ради України.
3
Re:
Сьогодні було друге читання. І там взагалі за цей пункт нічого не вказано.
Дякую.
4
Re:
Доброго дня, вже є текст на сайті Верховної Рали України, я правильно зрозуміла, що даного пункту таки немає?
5
Re:
Є тільки такий пункт, якщо закон буде підписано Президентом України. Згідно з п.п.2 ч.4 ст. 26 ЗУ "Про військовий обов’язок і військову службу" військовослужбовці, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період, звільняються з військової служби на підставах: 2) під час дії воєнного стану:
б) за станом здоров’я: на підставі висновку (постанови) військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби або про тимчасову непридатність до військової служби з переоглядом через 6–12 місяців;
за наявності інвалідності (якщо військовослужбовці не висловили бажання продовжувати військову службу);
6
Re:
Чоловіка якраз звільнили за цим законом(непридатний на 6 місяців по рішенню ВЛК) і дали 3 групу інвалідності.
То ж мене цікавить, коли закінчиться група і якщо її не продовжать, чи можуть його повторно призвати?
7
Re:
За цим же пунктом вказано про інвалідність (вище про нашу відповідь на ваше питання), а отже тільки за його бажанням він може повернутись до лав ЗСУ.
8
Re:
Це якщо група є, то тільки за бажанням , а якщо її не продовжили?
Він же звільний в запас, а не з виключенням.
9
Re:
Якщо є група і вона буде не продовжена, то в загальному порядку необхідно буде проходити ВЛК для отримання статусу придатного чи ні для проходження служби саме за мобілізацією.
Сторінки 1
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися
Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні » Армія та мобілізація » Законопроект 10449 про мобілізацію