Re:
Доброго дня. Сьогодні дізнався, що мені заблокували рахунки у банках. Я думав, що причини зовсім інші... Виявляється, ЖКГ подало до суду і було призначено судове провадження. Суд відбувався 12.06.24. Виходить з моменту суду минуло майже 6 місяців... Квартира, що знаходиться в Харківській області Чугуївського району, і ця зона з 2022 року і до теперішнього часу вважається зоною бойових дій. Також у квартирі стоїть офіційне з усіма підтвердженнями автономне опалення з 2017 року і відповідно відключено центральне з печатками та пломбами на наскрізних (через квартиру) трубах. З 2022 року почали нараховувати опалення знову... В квартирі два з половиною роки ніхто не мешкав, але до того часу там була невелика заборгованість близько 3000 грн. У квартирі є лічильгики вна все. З того часу там нараховувалися ЖКГ... Весь цей час проживав я за адресою прописки та повідомлень із суду не отримував а ні поштою, а ні на електронну пошту, а ні на мій номер телефону. Також мої родичі не отримували цих повідомлень. Я зараз перебуваю за кордоном і повернутись можливості немає. Дайте відповідь будь ласка на запитання:
1) Чи законно те, що відбувається, так як територія вважається зоною бойових дій та підпадає під виняток для подання до суду на заборгованність по ЖКГ?
2) Чи можна подати заяву на оскарження чи перегляд, або скасування судового провадження чи рішення (не знаю як правильно висловити).
3) Як правильно вчинити у такій ситуації?
4) Чи можна списати борг за опалення, якого немає?
5) Борги по воді та квартплаті, які розрахувалися більше, ніж на лічильниках, чи можна списати?
6) За скільки термін давності заборгованості по комунальних більше трьох років, чи можна списати їх чи реструктурувати?