Re:
що робити далі коли отримав рішення ВЛК захворювання пов'язане с проходженням служби
Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні
Безкоштовні консультації юриста та юридична допомога в Україні. Юридична консультація онлайн від юристів та адвокатів
Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні » Армія та мобілізація » Медкомісія у військкоматі в Україні
Сторінки Попередня 1 2 3 4 … 7 Наступна
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися
16
Re:
що робити далі коли отримав рішення ВЛК захворювання пов'язане с проходженням служби
17
Re:
Доброго дня. Чоловік добровольцем на початку березня 2022 року пішов в військомат. Там йому без проходження комісії, поставили в військовий квиток печатку що він здоровий, але тоді його повернули з частини до дому.
В січні цього року йому знову видали повістку і сказали що комісію йому проходити не потрібно. Але майже за рік в нього з'явились хвороби які потребують лікування. Проблеми з харчуванням. І внутрішній і зовнішній геморой 2 степеню. Його мобілізували у військову частину на навчання. Як можна наполягти на ВЛК?
Добрий день. Вашому чоловіку, якщо він вже проходить навчання та мобілізований, необхідно звернутись до керівництва з рапортом для направлення до лікарні, щодо проблем, які є в нього на даний час. Тільки так він може отримати направлення на проходження ВЛК.
18
Re:
Добрий день. В такому випадку, якщо захворювання не позволяє вам в майбутньому проходити службу, то ви можете бути переведені на інші види робіт або звільнені зі служби за станом здоров'я.
19
Re:
Доброго дня.
Маю діагноз "Хвороба Стілла" (він же "Синдром Стілла у дорослих")
Дана хвороба зазначена в переліку хвороб статті 60 додатку 1 до наказу 402 в чинній редакції.
Згідно класифікатора хвороб, дана хвороба відноситься до запальних поліартропатій (артропатій з ураженням інших органів та систем)
В пункті А) статті ця хвороба не зазначена явно, хоча повністю відповідає формулюванню "захворювання сполучної тканини, що характеризуються поліморфною картиною ураження".
Пункти Б і В не сумісні з цією хворобою, оскільки вони тільки про хвороби хребта і суглобів, без системних проявів.
Чи можна застосувати пункт А) при діагнозі "Хвороба Стіла" ?
Якщо ні, то чому?
Якщо так, то як це довести Обласній ВЛК (вони цю статтю вперше бачать, не кажучи вже про діагноз, хвороба рідкісна, статистично 1 випадок на 100 тисяч населення, ну от так "пощастило" мені)
Заздалегідь дякую.
20
Re:
Доброго вечора.
Під кожний пункт "а", б", "в" є певні роз'яснення щодо того як застосувати ту чи іншу букву статті Наказу №402. В вашому випадку, якщо хвороба має ознаки зі значними порушеннями функцій, стійкими і значними змінами щодо вашого здоров'я, то вам можуть поставити п. "а" ст. 60 Наказу №402. На практиці, якщо в областному ВЛК вам не можуть визначитись щодо застосування статті Наказу, то вимагайте направлення до профільного інституту захворювань для точного встановлення хвороби.
21
Re:
Доброго дня
В мого батька була катаракта двох очей і декілька років назад йому робили заміну обидвох хрушталиків ока (на штучні)
Чи можуть його мобілізувати враховуючи цю ситуацію? (Батько колись служив в армії)
22
Re:
Доброго дня
В мого батька була катаракта двох очей і декілька років назад йому робили заміну обидвох хрушталиків ока (на штучні)
Чи можуть його мобілізувати враховуючи цю ситуацію? (Батько колись служив в армії)
Доброго дня.
Ваш батько має отримати на момент реабілітації після хірургічного втручання до очей відстрочку, а на далі вже згідно з комісією ВЛК вирішувати питання чи зможе він служити при таких змінах на очах.
23
Re:
Тобто в правах/законах немає чіткого визначення того що не можна чи ні з такими вадами служити?
24
Re:
Тобто в правах/законах немає чіткого визначення того що не можна чи ні з такими вадами служити?
Так, у відповідності до ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" особи визнані в установленому порядку особами з інвалідністю або відповідно до висновку військово-лікарської комісії тимчасово непридатними до військової служби за станом здоров’я на термін до шести місяців (з наступним проходженням військово-лікарської комісії). Також, згідно з ст. 26 "б" Наказу від 14.08.2008 № 402 "Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України", такі особи можуть бути визнані непридатними до військової служби в мирний час, обмежено придатні у воєнний час.
25
Re:
Дорбий день. Маю діагноз цукровий діабет 1 типу складна форма. При проходженні ВЛК відправили в обласну лікарню для обстеження яке виявило ще деякі ускладнення. Пройшовши ВЛК поставили що я не придатний і дали повістку прийти через два тижні нібито за документами. Вже пройшло майже пів року а документів нема, коли приходжу в військомат кажуть що документи ще не прийшли і кажуть чекати дзвінка. Чи можна якось пришвидшити цей процес і взагалі це норма чи ні?
26
Re:
Дорбий день. Маю діагноз цукровий діабет 1 типу складна форма. При проходженні ВЛК відправили в обласну лікарню для обстеження яке виявило ще деякі ускладнення. Пройшовши ВЛК поставили що я не придатний і дали повістку прийти через два тижні нібито за документами. Вже пройшло майже пів року а документів нема, коли приходжу в військомат кажуть що документи ще не прийшли і кажуть чекати дзвінка. Чи можна якось пришвидшити цей процес і взагалі це норма чи ні?
Добрий вечір.
Зверніться до обласного ВЛК з заявою, чи відправляли вони документи до ТЦК про визнання вас непридатним до військової служби чи ні. Рекомендую навіть залишити письмовий запит.
27
Re:
Підкажіть будь ласка як це правильно зробити?
28
Re:
Підкажіть будь ласка як це правильно зробити?
Письмово зверніться, згідно з ст. 20 ЗУ "Про звернення громадян".
29
Re:
В мене чоловік був комісований з армії 8 років тому,через виразку шлунка.
у військовому квитку зазаначено, що він обмежено придатний.
Тепер він знову лежить в лікарні,з виразкою 12 - ти палої кишки.
Чи можуть його мобілізувати?
30
Re:
В мене чоловік був комісований з армії 8 років тому,через виразку шлунка.
у військовому квитку зазаначено, що він обмежено придатний.
Тепер він знову лежить в лікарні,з виразкою 12 - ти палої кишки.
Чи можуть його мобілізувати?
Доброго дня.
Попередньо з такими діагнозами у відповідності до Наказу №402 він може отримати відстрочку.
Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні » Армія та мобілізація » Медкомісія у військкоматі в Україні