Re:
Якщо військовозобов'язаний не згоден з рішенням ТЦК про відмову у видачі відстрочки та вирішив оскаржити рішення про відмову в судовому порядку, тоді де військовозобов'язаний чекає на рішення суду?
"Дома" чи "на військовій службі"?
Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні
Безкоштовні консультації юриста та юридична допомога в Україні. Юридична консультація онлайн від юристів та адвокатів
Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні » Армія та мобілізація » Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації
Сторінки Попередня 1 … 16 17 18 19 Наступна
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися
256
Re:
Якщо військовозобов'язаний не згоден з рішенням ТЦК про відмову у видачі відстрочки та вирішив оскаржити рішення про відмову в судовому порядку, тоді де військовозобов'язаний чекає на рішення суду?
"Дома" чи "на військовій службі"?
257
Re:
Добрий день.
За правилами, до винесення рішення суду. На практиці, - на військовій службі.
258
Re:
Доброго ранку Дмитро Костянтинович.
Дякую за відповідь.
Ви кажете, "за правилами" військовозобов'язаний повинен чекати на рішення суду про оскарження рішення тцк щодо відмови у наданні відстрочки мобілізації "вдома".
Поясніть, будь ласка, відповідно до яких законів і статей діє це "правило".
259
Re:
Це загальні правила як цивільно-процесуального кодексу, так і ст. 55 Конституції України де кожному гарантується право на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб.
260
Re:
Добрий день. Чоловік 43 роки. Маючи варікоз та отримавши нещодавно пахову грижу, який є шанс на відстрочку (чи ще варіанти) по першому чи другому діагнозу і на який період? Операції ще не робив, але показані. Чи має право змусити ВЛК зробити операцію? У випадку призиву після операцій в яких місцях він має право служити ( маю на увазі, місця воєнних дій чи тил, де навантаження з такими діагнозами легше)? Щиро дякую.
261
Re:
Добрий день.
Одне можу сказати, що при даних діагнозах він може бути призваний по мобілізації, але якщо в нього буде операція та необхідно буде встановити строк для реабілітації, то в цей період від ТЦК він може отримати тимчасову відстрочку.
262
Re:
Доброго дня. Мені 58 років, моїй мамі 82роки. Я єдина дитина. Батька вже немає. Прописані та проживаємо ми в одній квартирі. У мами, проблеми зі здоров'ям (голова та ноги). З ліжка встає лише з моєю допомогою. ЛКК, видала Висновок (форма №080-4/о, термін дії один рік), підкреслено: отримання соціальної послуги з догляду на непрофесійній основі від фізичної особи.
Я звертався до юриста, але він каже, що цього не достатньо для звернення до ТЦК по відстрочці, а потрібно ще Довідку (у довільній формі) від ЛКК, про те, що мама потребує постійний сторонній догляд.
Чи так це? І якщо я знову звернуся до ЛКК, чи є якась затверджена форма цієї додаткової Довідки?
Заздалегідь дякую.
263
Re:
Добрий день.
Так, вам правильно юрист підсказав, що необхідно отримати довідку з висновком ЛКК , де буде прописано, що ваша мати потребує стороннього догляду.
264
Re:
Добрий день! Я маю відстрочку по інвалідності 2 групи до 09.11.2024. Чи продовжать відстрочку після 09.11.2024 , якщо довідка МСЕК видана в 2023 році і дійсна до 30.11.2024 року ?Плановий огляд МСЕК , щоб оновити довідку пройти не зможу та і МСЕК ліквідовують. Буду вдячний за відповідь
265
Re:
Добрий день.
Так, якщо ви маєте зараз відстрочку по інвалідності.
266
Re:
Доброго дня,
Живемо з дружиною у цивільному шлюбі вже 8 років. Народили двух дітей у 2018 і 2021 році. Але дружина при реєстрації дітей у свідотстві вписала їм своє прізвище, а в у графі “батько” вказала не моє прізвище, а своє (хотіла, щоб коли ми розписались я взяв її прізвище), тобто юридично виходить що не я їхній батько. У лютому чекаємо третю дитину. Через особисті причини з реєстрацією шлюбу не складається, але живемо і виховуємо дітей разом.
Як з точки зору закону, правильно зробити, щоб змінити дані у свідотствах дітей (зареєструвати мене їхнім батьком), щоб після народження третьої дитини отримати відстрочку від мобілізації? Якщо я правильно розумію шлюб не обов’язковий? І чи можливо це зробити, якщо не оновив військово облікові дані? Чи можливо це буде зробити через резерв+?
267
Re:
Доброго дня. Маю вітчима 87 років, є висновок ЛКК що він потребує постійного догляду, є акт про встановлення факту постійного догляду мною за вітчимом. В тцк відмовили у наданні відстрочки бо вітчим не відноситься до родичів першого ступеня споріднення а відноситься аж до четвертого. Я єдиний син, інших дітей нема. Матері 76 років, вона не може здійснювати догляд за станом здрорв'я, про що зазаначено в акті. Що я можу зробити в даній ситуації? Дякую.
268
Re:
Доброго дня. Маю вітчима 87 років, є висновок ЛКК що він потребує постійного догляду, є акт про встановлення факту постійного догляду мною за вітчимом. В тцк відмовили у наданні відстрочки бо вітчим не відноситься до родичів першого ступеня споріднення а відноситься аж до четвертого. Я єдиний син, інших дітей нема. Матері 76 років, вона не може здійснювати догляд за станом здрорв'я, про що зазаначено в акті. Що я можу зробити в даній ситуації? Дякую.
Добрий день.
Нажаль, але законно вам відмовили. Розглядайте інші підстави для отримання відстрочки згідно з ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".
269
Re:
Доброго дня,
Живемо з дружиною у цивільному шлюбі вже 8 років. Народили двух дітей у 2018 і 2021 році. Але дружина при реєстрації дітей у свідотстві вписала їм своє прізвище, а в у графі “батько” вказала не моє прізвище, а своє (хотіла, щоб коли ми розписались я взяв її прізвище), тобто юридично виходить що не я їхній батько. У лютому чекаємо третю дитину. Через особисті причини з реєстрацією шлюбу не складається, але живемо і виховуємо дітей разом.
Як з точки зору закону, правильно зробити, щоб змінити дані у свідотствах дітей (зареєструвати мене їхнім батьком), щоб після народження третьої дитини отримати відстрочку від мобілізації? Якщо я правильно розумію шлюб не обов’язковий? І чи можливо це зробити, якщо не оновив військово облікові дані? Чи можливо це буде зробити через резерв+?
Добрий день.
Вам необхідно визнати батьківство на двох дітей в ОРАЦСі, а при народженні третьої дитини визнати батьківство і над цією дитиною. В такому випадку ви будете мати відстрочку.
270
Re:
Добрий день! Маю хвору тьотку(85 р) ( жінка рідного брата моєї матері) В неї померли діти та чоловік .Є родичі рідна сестра (83р) та брат (75р) Є онучка .
Являюсь військовозабов'язаним.
Тьотка не інвалід хоча пропонували інвалідність ( відмовилась і треба ще це питяння уточнити)
Питання чи маю право на відстрочку у разі оформлення догляду за людиною похилого віку? Чи взагалі маю право догляду?
Проживає сама ( квартира відписана на онучку) Я по місцю її проживання не прописаний.
Дякую.
Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні » Армія та мобілізація » Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації