Фемида

Перейти до вмісту форуму

Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні

Безкоштовні консультації юриста та юридична допомога в Україні. Юридична консультація онлайн від юристів та адвокатів

Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.

На нашому сайті ви можете отримати послугу – безкоштовна консультація від юристів та адвокатів онлайн.
Реєстрація на юридичному сайті
Для отримання безкоштовної юридичної консультації від наших юристів та адвокатів пройдіть просту реєстрацію. Реєстрація займе не більше 30 секунд і ви одразу будете зареєстровані на сайті під вашим логіном та паролем. Якщо при реєстрації не ввійшли в обліковий запис, увійдіть до нього за допомогою логіну та пароля, який ви вводили при реєстрації.

Далі, у потрібному розділі права залиште Ваше юридичне питання або створіть тему із проблемним питанням по праву для отримання відповіді від юристів та адвокатів онлайн нашого сайту. Консультації в межах нашого сайту абсолютно безкоштовні, і вимагають від вас конкретики у питанні та детального опису його нам, якщо ви детальніше розкриєте вашу проблему у Вашому питанні до нас, тоді ми зможемо дати вам точкову консультацію та вирішення питання.

Ми, як фахівці з великим досвідом у сфері юриспруденції, надаємо наші безкоштовні консультації виключно для всієї України, а також тим, хто живе за кордоном та іноземцям без винятків. Наш сайт дає можливість як вирішити вашу проблему так і знайти юридичні відповіді вже на вирішені проблеми наших відвідувачів так і клієнтів!

На даний момент на нашому сайті зареєстровано більше 2600 користувачів і надано понад 5000 безкоштовних консультацій від юриста онлайн. Наша безкоштовна юридична консультація від нашої команди юристів та адвокатів готова надати вам вирішення ваших питань!

(Сторінка 11 з 19)

Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні » Армія та мобілізація » Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

Сторінки Попередня 1 9 10 11 12 13 19 Наступна

Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися

RSS

Юридична консультація на тему Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації [з 151 по 165 з 279 ]

151

Re:

alexsumy2309 написав:

Доброго дня.
Я маю 19 річноно сина інваліда 1ої групи.  В ТЦК відмовляють у відстрочки згідно абзаца "жінки та чоловіки на утриманні яких знаходяться доросла дитина інвалід яка є інвалідом першої чи другої групи." Аргументуючи що цей абзац для інвалідів які навчаються.
І немає в мене документів в яких зазначено що я утримую дитину. Які це мають бути документи? Чи дійсно цей абзац тільки для тих хто вчиться?

Добрий день.

Цей пункт статті не передбачає додаткових умов, як вам сказали, що це стосується тільки тих хто навчається. В пункті статті вказано: "жінки та чоловіки, на утриманні яких перебуває повнолітня дитина, яка є особою з інвалідністю I чи II групи", а отже, ви можете отримати відстрочку. Щодо документів, стосовно яких можна підтвердити утримання дитини, це отримання вами, як опікуна, пенсії, а також довідку про спільне проживання.

Для особистої, платної консультації наші контакти: ☎️: 097-178-20-74 ✉️: urist_inform@ukr.net

152

Re:

Добридень. Які обмеження можливі в нових законопроектах щодо мобілізації чоловіків, чиї дружини мають 1 або 2 групу інвалідності., які на даний момент мають відстрочку. Дякую за відповідь.

153

Re:

Добрий день.

Не коментуємо законопроєкти, так як це не предметно, тому що деякі приймаються, а деякі навіть не виносяться на голосування.

Для особистої, платної консультації наші контакти: ☎️: 097-178-20-74 ✉️: urist_inform@ukr.net
Дякую сказали: Fil.helena1

154

Re:

Доброго дня. Ще питання. Якщо дружина має інвалідність другої групи, досить для отримання відстрочки висновку МСЕК із зазначеною групою, чи потрібно щоб було зазначено "потребує постійного догляду"? І ще, при подачі документів до тцк потрібно копію чи дублікат? Дякую за відповідь.

155

Re:

Достатньо копії документів про МСЕК з вашою заявою до ТЦК, щоб приняли документи для отримання відстрочки.

156

Re:

Доброго дня!
Маю батька пенсіонера, інваліда 2 групи, мати теж пенсіонер, є ще брат, який має інвалідність 3 групи. Проживаю окремо від батьта. Чи можу я отримати відстрочку від мобілізації згідно 23 статті, абзац 11(які мають одного із своїх батьків із числа осіб з інвалідністю I чи II групи за умови, що такі особи з інвалідністю не мають інших працездатних осіб, зобов'язаних відповідно до закону їх утримувати;)?  Чи не скажуть у ТЦК, що моя дружина зобов'язана  утримувати мого батька?

157

Re:

Добрий день.

Якщо у вашого брата 3 група інвалідності як працюючого, тобі ж він може працювати, то на підставі цього вам відмовлять у відстрочці за тією статтею.

158

Re:

У батька ІІ група, двоє синів : я і ще один син з третьою групою.

159

Re:

Згідно ЗАКОНу УКРАЇНИ Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, непрацездатні громадяни - особи, які досягли встановленого цим Законом віку, що дає право на призначення пенсії за віком, у тому числі на пільгових умовах, та дострокової пенсії, або особи з інвалідністю, у тому числі діти з інвалідністю, а також особи, які мають право на пенсію у зв’язку з втратою годувальника відповідно до закону;

160

Re:

Добрий день!
У мене батько інвалід ІІ групи (є довідка МСЕК). У нього 3 дітей (дві доньки і я).
Доньки перебувають за кордоном з початку великої війни. Мати теж за кордоном, вона пенсіонерка (себто непрацездатна).
У батька пенсія МВС - більше 10 тис грн.
Чи можу я у такому разі оформити відстрочку за цим абзацом?
"які мають дружину (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю та/або одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи за умови, що такі особи з інвалідністю не мають інших працездатних осіб, зобов’язаних відповідно до закону їх утримувати;".

Враховуючи, що у тата висока пенсія, а також, що я не єдина працездатна особа, зобов'язана його утримувати (але сестри за кордоном на законних підставах).
І якщо маю право на відстрочку за цією підставою, то який пакет документів слід готувати для ТЦК?

161

Re:

Добрий день.

Можете подати заяву з документами, щодо хвороби вашого батька для отримання відстрочки. Враховуючи, що у батька є дві доньки окрім вас, то вам можуть відмовити у відстрочці.

162

Re:

Але ж працездатні особи – це особи віком від 16 років, які проживають на території України і за станом здоров'я здатні до активної трудової діяльності (Закон України "Про зайнятість населення").
Тобто якщо довести, що сестри не проживають на території України, то й інших працездатних осіб, зобов'язаних утримувати, немає?

163

Re:

Так, маєте право оскаржувати рішення про відмову в відстрочці на вказаній підставі вами через суд.

164

Re:

Доброго дня. Чоловік має неповнолітню дитину та дружину яка мобілізована та є на службі. Згідно ст 23 він має право на відстрочку як єдиний опікун дитини. Проте він не ставав на військовий облік. Як правильно оформити відстрочку, піти самому в ТЦК чи чекати поки зловлять і вручать повістку? Чи може так статися, що він сам прийде в ТЦК, а його мобілізують?

165

Re:

Добрий день.

Даний чоловік має право або через повістку або самостійно звернутись до ТЦК для отримання відстрочки. Варто зазначити, що йому необхідно предявити документи, що його жінка є військово-службовою особою, а також свідоцтво про народження дитини.

Дякую сказали: ambrella9119119111

Юридична консультація на тему Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації [з 151 по 165 з 279 ]

Сторінки Попередня 1 9 10 11 12 13 19 Наступна

Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися

Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні » Армія та мобілізація » Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

Нові юридичні консультації

• 09/06: Неправильне прізвище в свідоцтві про одруження (одна буква)
  • 22/12: На титульній строрінці трудової книжки відсусня печатка
  • 22/12: Пропала людина
  • 22/12: Право на спадщину
  • 22/12: МФО подали до суду
  • 20/05: Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації
  • 20/05: Оформлення паспорту громадянина України
  • 20/05: Чи дозволяється навчання під час безвізових 90 днів в Шенгені?
  • 20/05: Aнкета належної перевірки клієнта фізичної особи
  • 25/03: Орендодавець вимагає встановити пожежну сигналізацію
  • 25/03: Розлучення з дітьми
  • 25/03: Незаконне розпахування землі
  • 25/03: Розподіл майна у цивільному шлюбі
  • 25/03: Зняття з реєстраціі без присутності батьків
  • 25/03: Чи можливе позбавлення батьківських прав через несплату аліментів?
  • Інформаційний блок

Часто поставлені юридичні питання