Фемида

Перейти до вмісту форуму

Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні

Безкоштовні консультації юриста та юридична допомога в Україні. Юридична консультація онлайн від юристів та адвокатів

Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.

На нашому сайті ви можете отримати послугу – безкоштовна консультація від юристів та адвокатів онлайн.
Реєстрація на юридичному сайті
Для отримання безкоштовної юридичної консультації від наших юристів та адвокатів пройдіть просту реєстрацію. Реєстрація займе не більше 30 секунд і ви одразу будете зареєстровані на сайті під вашим логіном та паролем. Якщо при реєстрації не ввійшли в обліковий запис, увійдіть до нього за допомогою логіну та пароля, який ви вводили при реєстрації.

Далі, у потрібному розділі права залиште Ваше юридичне питання або створіть тему із проблемним питанням по праву для отримання відповіді від юристів та адвокатів онлайн нашого сайту. Консультації в межах нашого сайту абсолютно безкоштовні, і вимагають від вас конкретики у питанні та детального опису його нам, якщо ви детальніше розкриєте вашу проблему у Вашому питанні до нас, тоді ми зможемо дати вам точкову консультацію та вирішення питання.

Ми, як фахівці з великим досвідом у сфері юриспруденції, надаємо наші безкоштовні консультації виключно для всієї України, а також тим, хто живе за кордоном та іноземцям без винятків. Наш сайт дає можливість як вирішити вашу проблему так і знайти юридичні відповіді вже на вирішені проблеми наших відвідувачів так і клієнтів!

На даний момент на нашому сайті зареєстровано більше 2600 користувачів і надано понад 5000 безкоштовних консультацій від юриста онлайн. Наша безкоштовна юридична консультація від нашої команди юристів та адвокатів готова надати вам вирішення ваших питань!

(Сторінка 2 з 19)

Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні » Армія та мобілізація » Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

Сторінки Попередня 1 2 3 4 19 Наступна

Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися

RSS

Юридична консультація на тему Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації [з 16 по 30 з 279 ]

16

Re:

krseminskaa написав:

Доброго дня. Чи підлягає чоловік, який раніше не проходив військову службу, відстрочки від мобілізації, якщо дружина інвалід 3 групи. Дякую

Доброго дня.

Так має право згідно з ст.23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", так як відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації мають особи, які мають дружину (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю.

Для особистої, платної консультації наші контакти: ☎️: 097-178-20-74 ✉️: urist_inform@ukr.net
Дякую сказали: krseminskaa1

17

Re:

Доброго дня !
Скажіть будь ласка якщо мати інвалід 2 групи і в неї два повнолітніх сини чи підлягають мобілізації обидва чи лише один?

18

Re:

oleksandrzagorodnij5 написав:

Доброго дня !
Скажіть будь ласка якщо мати інвалід 2 групи і в неї два повнолітніх сини чи підлягають мобілізації обидва чи лише один?

Доброго дня.

В законі не має поправок, стосовно одного із членів сім'ї який має інвалідність та двоє повнолітніх дітей і відповідно до цього тільки один може мати відстрочку від призову. Отже, заборони щодо відстрочки не має, але при цьому на практиці можуть мобілізувати тільки одного із членів сім'ї, а іншому дати відстрочку.

Для особистої, платної консультації наші контакти: ☎️: 097-178-20-74 ✉️: urist_inform@ukr.net

19

Re:

Доброго вечора. У нас з чоловіком  двоє неповнолітніх дітей. Зараз я на 38 тижні вагітності. Сьогодні чоловіку вручили повістку на вулиці. Сказали взяти довідку від лікаря, паспорт, свідоцтво про народження дітей, свідоцтво про одруження і зявитись на воєнкомат. Підкажіть будь ласка як бути? Будь ласка!

20

Re:

Tyana111 написав:

Доброго вечора. У нас з чоловіком  двоє неповнолітніх дітей. Зараз я на 38 тижні вагітності. Сьогодні чоловіку вручили повістку на вулиці. Сказали взяти довідку від лікаря, паспорт, свідоцтво про народження дітей, свідоцтво про одруження і зявитись на воєнкомат. Підкажіть будь ласка як бути? Будь ласка!

Доброго вечора.

Так, це може бути підстава відстрочки від мобілізації, якщо ви знаходитесь на 38 тижні вагітності та маєте двох дітей.

21

Re:

Доброго дня. Чи має право на відстрочку від мобілізації аспірант (денна форма навчання), якщо він офіцер запасу (військова кафедра) ?

22

Re:

ek-77 написав:

Доброго дня. Чи має право на відстрочку від мобілізації аспірант (денна форма навчання), якщо він офіцер запасу (військова кафедра) ?

Доброго вечора. ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації надається здобувачам професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти.

Дякую сказали: ek-771

23

Re:

Доброго дня. У моєї тещі 3я пожиттєва група інвалідності, я військовозобов'язаний і придатний. Скажіть будь ласка, чи маю я право на відстрочку від призову? І які документи для цього потрібно надати "військомату"?
Дякую.

24

Re:

Lyho написав:

Доброго дня. У моєї тещі 3я пожиттєва група інвалідності, я військовозобов'язаний і придатний. Скажіть будь ласка, чи маю я право на відстрочку від призову? І які документи для цього потрібно надати "військомату"?
Дякую.

Доброго дня.

Нажаль, але в ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" вказано тільки про першу та другу групу інвалідності. Цитую: "які мають дружину (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю та/або одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи;"

Дякую сказали: Lyho1

25

Re:

Доброго дня,підкажіть будь ласка,якщо була повістка на відправку, але в цей період
знаходився на стаціонарному лікуванні і в указаний період не зʼявився, в день відправки довідку про те що знаходжусь в лікарні передав в військомат.
Які мої подальші дії, після того як мене випишуть з лікарні?
Тому що в військоматі не надали ніякої інформації та не уточнили чи потрібно мені з’явитися після лікування

26

Re:

Денис написав:

Доброго дня,підкажіть будь ласка,якщо була повістка на відправку, але в цей період
знаходився на стаціонарному лікуванні і в указаний період не зʼявився, в день відправки довідку про те що знаходжусь в лікарні передав в військомат.
Які мої подальші дії, після того як мене випишуть з лікарні?
Тому що в військоматі не надали ніякої інформації та не уточнили чи потрібно мені з’явитися після лікування

Доброго дня.

Згідно з Постановою КМУ від 28 липня 2010 р. N 673 "Про затвердження переліку поважних причин неприбуття чи несвоєчасного прибуття військовозобов'язаного чи резервіста для призову на збори", поважними причинами неприбуття чи несвоєчасного прибуття військовозобов'язаного чи резервіста для призову на збори в пункт і в строк, установлені керівником відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (Центрального управління або регіонального органу СБУ, відповідного підрозділу Служби зовнішньої розвідки), які підтверджені відповідними документами (довідками), визнається хвороба або необхідність догляду за хворою дружиною (чоловіком), дитиною, а також батьками своїми чи дружини (чоловіка), які проживають разом із військовозобов'язаним чи резервістом, у разі неможливості догляду за хворим іншим близьким родичем.

Отже, на період хвороби у вас є право законне не з'явитись при наявності довідки до військкомату, але після видужання є формальний обов'язок прибути до частини. Цю процедуру детально не описано в даний момент, але не виключно, що вам чи додатково пришлют нову повістку або за допомогою дзвінка на телефон запропонують з'явитись до військкомату.

27

Re:

Добрий день! Мій батько є інвалідом 2 групи пожиттєво. Чи підлягає мій чоловік мобілізації? Вік чоловіка 34 роки. Чи може він бути звільненим від мобілізації за статтею 23, частина 1, пункт 11? Якщо так, то як краще вчинити: йти у військкомат з документами чи чекати повістки? Які документи потрібно? Чи обов'язково проживати разом з тестем? Чи можуть відмовити, вказуючи на те, що у батька є дружина та дві доньки?

28

Re:

Доброго дня.

Рекомендую отримати повістку, а потім доказувати факт догляду вашим чоловіком вашого батька згідно статті та пункту вказаних вами. Рекомендовано вашому чоловіку бути зареєстрованим разом з вашим батьком, та мати факт постійного догляду за особою з інвалідністю II групи. В загальному плані це стосується встановлення опіки вашим чоловіком над вашим батьком, яка встановлюється через суд.

29

Re:

Доброго вечора, підкажіть в мене з дружиною 3 дитини 1 спільна і 2 її від попереднього шлюбу.
В нас є посвідчення багатодітної сім'ї я сказаний батьком Чи можуть мене мобілізуватт

30

Re:

anatoliysto.akris написав:

Доброго вечора, підкажіть в мене з дружиною 3 дитини 1 спільна і 2 її від попереднього шлюбу.
В нас є посвідчення багатодітної сім'ї я сказаний батьком Чи можуть мене мобілізуватт

Доброго дня.

Ви маєте право на отримання відстрочки як багатодітний батько, якщо таке посвідчення видано на вас, а також діти зареєстровані та перебувають на вашому утриманні.

Юридична консультація на тему Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації [з 16 по 30 з 279 ]

Сторінки Попередня 1 2 3 4 19 Наступна

Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися

Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні » Армія та мобілізація » Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

Нові юридичні консультації

• 22/03: Продаж нерухомості в м. Миколаєві
  • 06/03: Відмова у внесенні даних до ЄДЕБО
  • 27/02: Погроза фiзичною розпоавою
  • 24/02: Консультація щодо захисту майнових прав неповнолітніх дітей та обмежен
  • 09/02: Одруження за кордоном у консульстві України
  • 08/01: Викликали на допит через 1,5 років
  • 26/12: Неправильне прізвище в свідоцтві про одруження (одна буква) за 1984 р
  • 22/12: На титульній строрінці трудової книжки відсусня печатка
  • 22/12: Пропала людина
  • 22/12: Право на спадщину
  • 22/12: МФО подали до суду
  • 20/05: Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації
  • 20/05: Оформлення паспорту громадянина України
  • 20/05: Чи дозволяється навчання під час безвізових 90 днів в Шенгені?
  • 20/05: Aнкета належної перевірки клієнта фізичної особи
  • Інформаційний блок

Часто поставлені юридичні питання