Денис написав:Доброго дня,підкажіть будь ласка,якщо була повістка на відправку, але в цей період
знаходився на стаціонарному лікуванні і в указаний період не зʼявився, в день відправки довідку про те що знаходжусь в лікарні передав в військомат.
Які мої подальші дії, після того як мене випишуть з лікарні?
Тому що в військоматі не надали ніякої інформації та не уточнили чи потрібно мені з’явитися після лікування
Доброго дня.
Згідно з Постановою КМУ від 28 липня 2010 р. N 673 "Про затвердження переліку поважних причин неприбуття чи несвоєчасного прибуття військовозобов'язаного чи резервіста для призову на збори", поважними причинами неприбуття чи несвоєчасного прибуття військовозобов'язаного чи резервіста для призову на збори в пункт і в строк, установлені керівником відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (Центрального управління або регіонального органу СБУ, відповідного підрозділу Служби зовнішньої розвідки), які підтверджені відповідними документами (довідками), визнається хвороба або необхідність догляду за хворою дружиною (чоловіком), дитиною, а також батьками своїми чи дружини (чоловіка), які проживають разом із військовозобов'язаним чи резервістом, у разі неможливості догляду за хворим іншим близьким родичем.
Отже, на період хвороби у вас є право законне не з'явитись при наявності довідки до військкомату, але після видужання є формальний обов'язок прибути до частини. Цю процедуру детально не описано в даний момент, але не виключно, що вам чи додатково пришлют нову повістку або за допомогою дзвінка на телефон запропонують з'явитись до військкомату.
Для особистої, платної консультації наші контакти: ☎️: 097-178-20-74 ✉️: urist_inform@ukr.net