Фемида

Перейти до вмісту форуму

Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні

Безкоштовні консультації юриста та юридична допомога в Україні. Юридична консультація онлайн від юристів та адвокатів

Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.

На нашому сайті ви можете отримати послугу – безкоштовна консультація від юристів та адвокатів онлайн.
Реєстрація на юридичному сайті
Для отримання безкоштовної юридичної консультації від наших юристів та адвокатів пройдіть просту реєстрацію. Реєстрація займе не більше 30 секунд і ви одразу будете зареєстровані на сайті під вашим логіном та паролем. Якщо при реєстрації не ввійшли в обліковий запис, увійдіть до нього за допомогою логіну та пароля, який ви вводили при реєстрації.

Далі, у потрібному розділі права залиште Ваше юридичне питання або створіть тему із проблемним питанням по праву для отримання відповіді від юристів та адвокатів онлайн нашого сайту. Консультації в межах нашого сайту абсолютно безкоштовні, і вимагають від вас конкретики у питанні та детального опису його нам, якщо ви детальніше розкриєте вашу проблему у Вашому питанні до нас, тоді ми зможемо дати вам точкову консультацію та вирішення питання.

Ми, як фахівці з великим досвідом у сфері юриспруденції, надаємо наші безкоштовні консультації виключно для всієї України, а також тим, хто живе за кордоном та іноземцям без винятків. Наш сайт дає можливість як вирішити вашу проблему так і знайти юридичні відповіді вже на вирішені проблеми наших відвідувачів так і клієнтів!

На даний момент на нашому сайті зареєстровано більше 2600 користувачів і надано понад 5000 безкоштовних консультацій від юриста онлайн. Наша безкоштовна юридична консультація від нашої команди юристів та адвокатів готова надати вам вирішення ваших питань!

(Сторінка 4 з 19)

Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні » Армія та мобілізація » Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

Сторінки Попередня 1 2 3 4 5 6 19 Наступна

Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися

RSS

Юридична консультація на тему Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації [з 46 по 60 з 279 ]

46

Re:

Ольга Іванівна написав:

Добрий день. Чи підлягає мобілізації юнак, який проживає з матір'ю( батько вмер)? Інших родичів не має. Рідний дядько юнака був мобілізований та загинув в квітні минулого року.

Доброго дня.

Має даний юнак право на відстрочку згідно з ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", а саме: призов на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають жінки та чоловіки, чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або пропали безвісти під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, а також під час забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану.

Для особистої, платної консультації наші контакти: ☎️: 097-178-20-74 ✉️: urist_inform@ukr.net
Дякую сказали: Ольга Іванівна, Михайло, vitaliy3

47

Re:

Добрий вечір.
Підкажіть чи маю я ( 53роки) право на відстрочку від мобілізації коли, проживаю я з дружиною, мамою (92роки) і братом ( 57років) який є інвалідом 2 групи з дитинства і пожиттєво. Є висновок лікарської комісії щодо необхідності постійного стороннього догляду за особою з інвалідності 2 групи внаслідок психічного розладу. Також є довідка видана управлінням соц. захиту, що я перебуваю в них на обліку і отримую допомогу на догляд за братом. Воєнкомат відмовляє у відстрочці мотивуючи що є сестра (56 років) яка не проживає з нами і яка дала відмову по догляду за братом з різних причин.

Дякую сказали: vitaliy1

48

Re:

Доброго дня.

Стосовно того, що ви здійснюєте догляд за братом, то можно оскаржити рішення щодо відмови вам у відстрочки на момент мобілізації.

Для особистої, платної консультації наші контакти: ☎️: 097-178-20-74 ✉️: urist_inform@ukr.net

49

Re:

Доброго дня. У моєї тещі 2я пожитєва група інвалідності, я не прописаний і не проживаю разом з нею. Скажіть будь ласка, чи маю я право на відстрочку від призову? І які документи для цього потрібно надати "військкомату"?
Дякую.

50

Re:

Ігор Ф написав:

Доброго дня. У моєї тещі 2я пожитєва група інвалідності, я не прописаний і не проживаю разом з нею. Скажіть будь ласка, чи маю я право на відстрочку від призову? І які документи для цього потрібно надати "військкомату"?
Дякую.

Добрий день.

Вам необхідно взяти довідку що ви проживаєте разом без реєстрації з мамою вашої дружини, та надати до ТЦК довідки МСЕК про встановлення інвалідності.

51

Re:

Доброго дня.
Проконсультуйте будь ласка.
Маю відстрочку від призову , дружина інвалід другої групи,. Інвалідність до 31- го березня.
Під час дії воєнного стану і шість місяців після  інвалідність нібито залишається автоматично.
Чи діє моя відстрочка також на даний термін.
Дякую.

52

Re:

toliklast написав:

Доброго дня.
Проконсультуйте будь ласка.
Маю відстрочку від призову , дружина інвалід другої групи,. Інвалідність до 31- го березня.
Під час дії воєнного стану і шість місяців після  інвалідність нібито залишається автоматично.
Чи діє моя відстрочка також на даний термін.
Дякую.

Доброго дня.

Так, ви маєте право на відстрочку.

53

Re:

Я являюся депутатом ОТГ і додатково працюю в ОТГ на посаді спеціаліста з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

1. Чи підпадаю я, відповідно до ст. 23 ЗУ Про мобілізаційну підготовку і мобілізацію, а саме, пункт "працівники органів управління" під звільнення від мобілізації? Адже згідно посадових обов'язків я здійснюю організацію і координацію роботи різного роду комісій, в тому числі комісії з питань евакуації, комісії з питань ТЕБ та НС тощо. Розробляю Плани евакуації та дій під час надзвичайної ситуації військового характеру, координую дій підприємств, установ, організацій на території ОТГ.

2. Чи підпадаю я під звільнення від мобілізації відповідно до ст. 23 вищевказаного закону, а саме пункт "інші військовозобов'язані або окремі категорії громадян у передбачених законом випадках" адже я є депутатом місцевої ради (ОТГ) і відповідно до ст. 30 ЗУ Про статус депутатів місцевих рад "На час виконання депутатських повноважень депутату місцевої ради надається відстрочка від призову на строкову військову чи альтернативну (невійськову) службу. У зв'язку з депутатською діяльністю депутат місцевої ради також звільняється від проходження навчальних зборів."Депутат місцевої ради наділений усією повнотою повноважень, передбачених цим та іншими законами України. Ніхто не може обмежити повноваження депутата місцевої ради інакше як у випадках, передбачених Конституцією та законами України.

54

Re:

Доброго вечора.

1. Так, можливо використати поняття "працівники органів управління", щодо розгляду в цілому питання отримання відстрочки, але в самій статті вказано так: "працівники органів військового управління (органів управління)". Також додатково можно до ТЦК подати документи, що ви знаходитесь на посаді та здійснюєте роботу для функціонування вашої громади в цілому, і на цій підставі ви можете отримати відстрочку від призову, як це вказано в ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку і мобілізацію" а саме: "інші військовозобов’язані або окремі категорії громадян у передбачених законом випадках.

2. В даному випадку цим законом ЗУ "Про статус депутатів місцевих рад", не вказано про мобілізацію, а тільки про строкову службу та альтернативну службу, а отже ця стаття не применима в військовий стан.

В загальному порядку, вам варто було подати документи на бронювання, що передбачено в ст. 24 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку і мобілізацію" , а саме: бронювання військовозобов’язаних, які перебувають у запасі, здійснюється в мирний та у воєнний час з метою забезпечення функціонування органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, а також підприємств, установ і організацій в особливий період.

55

Re:

Доброго вечора!
1. Чи є обов'язковим проходження комісії ВЛК заброньованим працівникам?
2. Чи є обов'язковим проходження комісії ВЛК у разі відстрочки?
3. Якщо ВЛК проходив в 2011 році чи є обов'язковим проходження її повторно по повістці? Дякую.

56

Re:

vitaliy написав:

Доброго вечора!
1. Чи є обов'язковим проходження комісії ВЛК заброньованим працівникам?
2. Чи є обов'язковим проходження комісії ВЛК у разі відстрочки?
3. Якщо ВЛК проходив в 2011 році чи є обов'язковим проходження її повторно по повістці? Дякую.

Доброго вечора.

Згідно з п.3.2 Наказу 14.08.2008  № 402 Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України повторний медичний огляд військовозобов’язаних, які перебувають у запасі 1 і 2 розрядів, раніше визнаних придатними до військової служби або непридатними до військової служби в мирний час за станом здоров’я, а також військовозобов’язаних плавскладу ВМС Збройних Сил України проводиться один раз на 5 років ВЛК військових комісаріатів, а льотного складу - ЛЛК військових комісаріатів. Також, заборони щодо проходження заброньованих від ВЛК не має.

57

Re:

Доброго дня!
1. Який термін визначений законодавством для проходження ВЛК для військовозобов'язаних?
2. Який термін оскарження рішення ВЛК?
Дякую.

58

Re:

vitaliy написав:

Доброго дня!
1. Який термін визначений законодавством для проходження ВЛК для військовозобов'язаних?
2. Який термін оскарження рішення ВЛК?
Дякую.

Доброго дня.

1. Поки не пройде лікарів, як це зазначено в п. 3.2 Наказу №402, а саме: що кожний військовозобов'язаний оглядається хірургом, терапевтом, невропатологом, психіатром, окулістом, оториноларингологом, стоматологом, дерматологом, а за медичними показаннями і лікарями інших спеціальностей. Все залежить від штату ВЛК ТЦК.
2. Одразу, згідно з п. 2.4.10 Наказу №402, в ЦВЛК або в суді.

59

Re:

Добрий вечір!
Якщо лікар відмовляється виписати направлення для проходження додаткових маніпуляцій в обласному закладі охорони здоров'я, говорять проходь тут...  (Маю на увазі проходження МРТ).Що робити? Чи можу я продовжити проходження ВЛК за направленням сімейного лікаря, або взагалі без направлення в приватній лікарні чи закладі? Чи будуть комісією ВЛК взяті до уваги результати цих маніпуляцій? Як витребувати у лікаря ВЛК відстрочку на 2 міс. для проходження додаткових лікарів та здачі аналізів відповідно до скарг на здоров'я?

60

Re:

Ви маєте право пройти додатково обстеження, та надати висновок приватного лікаря відносно вашого здоров'я для оцінки придатності або ні до проходження служби. Направлення бажано мати від лікаря ВЛК, щоб висновки приватного лікаря не нехтували по вирішенні по закінченню обстеження вас.

Юридична консультація на тему Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації [з 46 по 60 з 279 ]

Сторінки Попередня 1 2 3 4 5 6 19 Наступна

Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися

Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні » Армія та мобілізація » Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

Нові юридичні консультації

• 22/03: Продаж нерухомості в м. Миколаєві
  • 06/03: Відмова у внесенні даних до ЄДЕБО
  • 27/02: Погроза фiзичною розпоавою
  • 24/02: Консультація щодо захисту майнових прав неповнолітніх дітей та обмежен
  • 09/02: Одруження за кордоном у консульстві України
  • 08/01: Викликали на допит через 1,5 років
  • 26/12: Неправильне прізвище в свідоцтві про одруження (одна буква) за 1984 р
  • 22/12: На титульній строрінці трудової книжки відсусня печатка
  • 22/12: Пропала людина
  • 22/12: Право на спадщину
  • 22/12: МФО подали до суду
  • 20/05: Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації
  • 20/05: Оформлення паспорту громадянина України
  • 20/05: Чи дозволяється навчання під час безвізових 90 днів в Шенгені?
  • 20/05: Aнкета належної перевірки клієнта фізичної особи
  • Інформаційний блок

Часто поставлені юридичні питання