Фемида

Перейти до вмісту форуму

Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні

Безкоштовні консультації юриста та юридична допомога в Україні. Юридична консультація онлайн від юристів та адвокатів

Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.

На нашому сайті ви можете отримати послугу – безкоштовна консультація від юристів та адвокатів онлайн.
Реєстрація на юридичному сайті
Для отримання безкоштовної юридичної консультації від наших юристів та адвокатів пройдіть просту реєстрацію. Реєстрація займе не більше 30 секунд і ви одразу будете зареєстровані на сайті під вашим логіном та паролем. Якщо при реєстрації не ввійшли в обліковий запис, увійдіть до нього за допомогою логіну та пароля, який ви вводили при реєстрації.

Далі, у потрібному розділі права залиште Ваше юридичне питання або створіть тему із проблемним питанням по праву для отримання відповіді від юристів та адвокатів онлайн нашого сайту. Консультації в межах нашого сайту абсолютно безкоштовні, і вимагають від вас конкретики у питанні та детального опису його нам, якщо ви детальніше розкриєте вашу проблему у Вашому питанні до нас, тоді ми зможемо дати вам точкову консультацію та вирішення питання.

Ми, як фахівці з великим досвідом у сфері юриспруденції, надаємо наші безкоштовні консультації виключно для всієї України, а також тим, хто живе за кордоном та іноземцям без винятків. Наш сайт дає можливість як вирішити вашу проблему так і знайти юридичні відповіді вже на вирішені проблеми наших відвідувачів так і клієнтів!

На даний момент на нашому сайті зареєстровано більше 2600 користувачів і надано понад 5000 безкоштовних консультацій від юриста онлайн. Наша безкоштовна юридична консультація від нашої команди юристів та адвокатів готова надати вам вирішення ваших питань!

(Сторінка 6 з 19)

Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні » Армія та мобілізація » Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

Сторінки Попередня 1 4 5 6 7 8 19 Наступна

Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися

RSS

Юридична консультація на тему Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації [з 76 по 90 з 279 ]

76

Re:

maxuwka51 написав:

Добрий день, підскажіть будь ласка, якщо я в 2008 році був виключений з військового обліку за ст 18 ЗУВОВС,мене можуть зараз мобілізувати чи мені просто треба з'явитись у військомат для підтвердження?

Добрий день.

На даний час можуть відправити для підтвердження статусу.

Для особистої, платної консультації наші контакти: ☎️: 097-178-20-74 ✉️: urist_inform@ukr.net

77

Re:

Чи можуть мобілізувати мого чоловіка, якщо я (його дружина) як військовослужбовець перевелась після року служби в запас, оскільки вагітна?

78

Re:

Ольга_1/1 написав:

Чи можуть мобілізувати мого чоловіка, якщо я (його дружина) як військовослужбовець перевелась після року служби в запас, оскільки вагітна?

Добрий день.

Тільки після того як у вас народиться дитина ваш чоловік має право на відстрочку, до цього моменту, - нажаль, ні.

Для особистої, платної консультації наші контакти: ☎️: 097-178-20-74 ✉️: urist_inform@ukr.net

79

Re:

Доброго дня! Прошу допомогти у питанні щодо мобілізації. У січні місяці по повістці я пройшов ВКЛ та був визнаний придатним до військової служби. Разом з тим мною були надані документи, що надають мені відстрочку від призову на 6 місяців відповідно до ст. 23 абз. 11, у зв’язку з тим, що моя мама є інвалідом ІІ групи. 30 травня 2023 р. Кабінет міністрів України постановою № 543 «Про внесення змін до Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом» затвердив нові правила звільнення та надання відстрочки від призову. Разом з тим, на початку лютого 2023 р. уряд скасував призов на строкову військову службу до кінця військового  стану.
Самі внесені зміни, як на мене мають два суперечливі абзаци, так відповідно до змін у пункт 83 Положення:
Підставою для ухвалення районною (міською) призовною комісією рішення про звільнення громадян від призову на строкову військову службу є:

-тих, які мають дружину із числа осіб з інвалідністю та/або одного із своїх батьків чи батьків дружини із числа осіб з інвалідністю I чи II групи, — документи, які підтверджують відповідні родинні зв’язки з цією особою (особами), та довідка до акта огляду медико-соціальною експертною комісією за формою, затвердженою МОЗ;

тих, які зайняті постійним доглядом за особою з інвалідністю I чи II групи, яка належить до першого ступеня споріднення призовника (у значенні, наведеному в підпункті 14.1.263 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України), — документи, що підтверджують родинні зв’язки з цією особою та її інвалідність, та висновок лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я про потребу в постійному догляді (для осіб з інвалідністю ІІ групи);
Будь-ласка допоможіть знайти відповіді на питання:
-Прийняті зміни впливають на відповідний закон про мобілізацію, адже строкова військова служба зараз відсутня?
-Пункт 83 стосується звільнення від призиву чи, в тому числі, надання відстрочки?
-У першому наведеному абзаці звільнення надається після надання відповідних документів (які підтверджують відповідні родинні зв’язки з цією особою (особами), та довідка до акта огляду медико-соціальною експертною комісією за формою, затвердженою МОЗ) наявність довідки про догляд не вказана;
у другому мова йде про догляд за особами з інвалідністю першого ступеня споріднення (дружина, батьки, діти) та довідки про потребу в постійному догляді.
При повторній подачі документів для отримання відстрочки згідно з ст. 23 абз. 11 чи обов’язково мати довідку про догляд за мамою, інвалідом ІІ  гр.?
Дякую.

80

Re:

Добрий день.

На даний час діє військовий стан та проводиться мобілізація і треба звертати увагу на ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію". Відповідно до цього все що стосується саме мобілізації та відстрочки вказано в даному законі.

Дякую сказали: Arkagiy1

81

Re:

Дякую

82

Re:

Добрий день, скажіть, будь ласка, чи має право мій чоловік (офіційно одружені) на відстрочку від мобілізації, якщо:
Мій рідний батько зник безвісно під час АТО в 2014 році в Донецькій області, де проживав(він цивільний). У нас є відповідне рішення суду.
Я знаходжусь в декретній відпустці з двома неповнолітніми дітьми.

83

Re:

Добрий вечір.

Нажаль, але це не може бути повноцінною обставиною для відстрочки згідно з ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

84

Re:

Чоловік інвалід 3- ї гр. чи має він право на відстрочку. яка процедура отримання відстрочки, чи можуть його мобілізувати і чи має він проходити ВЛК?

85

Re:

galygladka написав:

Чоловік інвалід 3- ї гр. чи має він право на відстрочку. яка процедура отримання відстрочки, чи можуть його мобілізувати і чи має він проходити ВЛК?

Добрий день.

За, рішенням тільки ВЛК, та на підставі ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" ваш чоловік має право на відстрочку, на підставах вказаних в статті.

86

Re:

Доброго дня. Я мобілізований, якщо на матір оформити 2 групу інвалідності, чи зможу я звільнитися? Чи зможуть мене знову мобілізувати та через який період? Я єдина дитина в родині, батьки пенсіонери.

87

Re:

Іван78 написав:

Доброго дня. Я мобілізований, якщо на матір оформити 2 групу інвалідності, чи зможу я звільнитися? Чи зможуть мене знову мобілізувати та через який період? Я єдина дитина в родині, батьки пенсіонери.

Добрий день.

Відповідно до ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", особи які мають дружину (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю та/або одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи за умови, що такі особи з інвалідністю не мають інших працездатних осіб, зобов’язаних відповідно до закону їх утримувати мають право на відстрочку.

Також, згідно з п.2 ч.2 ст. 26 звільнення з військової служби під час воєнного стану може бути у зв’язку з наявністю дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю та/або одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи; у зв’язку з необхідністю здійснення постійного догляду за особою з інвалідністю II групи або за особою, яка за висновком медико-соціальної експертної комісії або лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я потребує постійного догляду, у разі відсутності інших осіб, які можуть здійснювати такий догляд.

Отже, ви маєте право зібрати документи та подати їх для розгляду враховуючи, що інших працездатних осіб немає, а батько є на даний момент пенсіонер.

88

Re:

Які потрібні документи для звільнення з військової служби (дитина з інвалідністью)?

89

Re:

Monica написав:

Які потрібні документи для звільнення з військової служби (дитина з інвалідністью)?

Добрий день.

Надайте документи про інвалідність дитини, та рішення МСЕК.

90

Re:

Добрий день. Скажіть будь ласка, якщо чоловік навчається в коледжі на денній формі чи має він право на відстрочку від мобілізації? В минулому він вже має 2 вищі освіти. Дякую.

Юридична консультація на тему Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації [з 76 по 90 з 279 ]

Сторінки Попередня 1 4 5 6 7 8 19 Наступна

Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися

Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні » Армія та мобілізація » Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

Нові юридичні консультації

• 22/03: Продаж нерухомості в м. Миколаєві
  • 06/03: Відмова у внесенні даних до ЄДЕБО
  • 27/02: Погроза фiзичною розпоавою
  • 24/02: Консультація щодо захисту майнових прав неповнолітніх дітей та обмежен
  • 09/02: Одруження за кордоном у консульстві України
  • 08/01: Викликали на допит через 1,5 років
  • 26/12: Неправильне прізвище в свідоцтві про одруження (одна буква) за 1984 р
  • 22/12: На титульній строрінці трудової книжки відсусня печатка
  • 22/12: Пропала людина
  • 22/12: Право на спадщину
  • 22/12: МФО подали до суду
  • 20/05: Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації
  • 20/05: Оформлення паспорту громадянина України
  • 20/05: Чи дозволяється навчання під час безвізових 90 днів в Шенгені?
  • 20/05: Aнкета належної перевірки клієнта фізичної особи
  • Інформаційний блок

Часто поставлені юридичні питання