Фемида

Перейти до вмісту форуму

Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні

Безкоштовні консультації юриста та юридична допомога в Україні. Юридична консультація онлайн від юристів та адвокатів

Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.

На нашому сайті ви можете отримати послугу – безкоштовна консультація від юристів та адвокатів онлайн.
Реєстрація на юридичному сайті
Для отримання безкоштовної юридичної консультації від наших юристів та адвокатів пройдіть просту реєстрацію. Реєстрація займе не більше 30 секунд і ви одразу будете зареєстровані на сайті під вашим логіном та паролем. Якщо при реєстрації не ввійшли в обліковий запис, увійдіть до нього за допомогою логіну та пароля, який ви вводили при реєстрації.

Далі, у потрібному розділі права залиште Ваше юридичне питання або створіть тему із проблемним питанням по праву для отримання відповіді від юристів та адвокатів онлайн нашого сайту. Консультації в межах нашого сайту абсолютно безкоштовні, і вимагають від вас конкретики у питанні та детального опису його нам, якщо ви детальніше розкриєте вашу проблему у Вашому питанні до нас, тоді ми зможемо дати вам точкову консультацію та вирішення питання.

Ми, як фахівці з великим досвідом у сфері юриспруденції, надаємо наші безкоштовні консультації виключно для всієї України, а також тим, хто живе за кордоном та іноземцям без винятків. Наш сайт дає можливість як вирішити вашу проблему так і знайти юридичні відповіді вже на вирішені проблеми наших відвідувачів так і клієнтів!

На даний момент на нашому сайті зареєстровано більше 2600 користувачів і надано понад 5000 безкоштовних консультацій від юриста онлайн. Наша безкоштовна юридична консультація від нашої команди юристів та адвокатів готова надати вам вирішення ваших питань!

(Сторінка 3 з 19)

Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні » Армія та мобілізація » Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

Сторінки Попередня 1 2 3 4 5 19 Наступна

Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися

RSS

Юридична консультація на тему Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації [з 31 по 45 з 279 ]

31

Re:

Доброго дня! Підкажіть будь ласка, чи підлягає мій батько під мобілізацію, якщо я (дівчина, 24 роки) маю першу групу інвалідності, а моєму батькові та мати 52 р? Якщо так, що можна зробити, щоб йому дали відстрочку, так як я потребую постійного догляду (зазначено у документі), а моя мати працює?

32

Re:

toniaullmayne написав:

Доброго дня! Підкажіть будь ласка, чи підлягає мій батько під мобілізацію, якщо я (дівчина, 24 роки) маю першу групу інвалідності, а моєму батькові та мати 52 р? Якщо так, що можна зробити, щоб йому дали відстрочку, так як я потребую постійного догляду (зазначено у документі), а моя мати працює?

Доброго дня.

Так, має право згідно з ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", а саме: жінки та чоловіки, на утриманні яких перебуває повнолітня дитина, яка є особою з інвалідністю I чи II групи,- не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані.

Для особистої, платної консультації наші контакти: ☎️: 097-178-20-74 ✉️: urist_inform@ukr.net

33

Re:

Підскажіть будь ласка, у мене у батька друга(робоча) група інвалідності. Він з моєю мамою розлучений, і я єдина дитина у нього. Ніби як по закону, мене не мають мобілізувати. Це так? І якщо так, тоді ще питання: чи достатньо просто довідки батька про інвалідність, чи треба додатково ще якусь довідку зробити?

34

Re:

Gektor написав:

Підскажіть будь ласка, у мене у батька друга(робоча) група інвалідності. Він з моєю мамою розлучений, і я єдина дитина у нього. Ніби як по закону, мене не мають мобілізувати. Це так? І якщо так, тоді ще питання: чи достатньо просто довідки батька про інвалідність, чи треба додатково ще якусь довідку зробити?

Доброго вечора.

Згідно з ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" надается відстрочка по призову для осіб які мають дружину (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю та/або одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи. Отже, маєте право на відстрочку.

Для особистої, платної консультації наші контакти: ☎️: 097-178-20-74 ✉️: urist_inform@ukr.net
Дякую сказали: Gektor1

35

Re:

Дякую. Довідку якусь ще треба робити додаткову, чи достатньо довідки про інвалідність?

36

Re:

Gektor написав:

Дякую. Довідку якусь ще треба робити додаткову, чи достатньо довідки про інвалідність?

Достатньо довідки про інвалідність.

Дякую сказали: Gektor1

37

Re:

Доброго дня. Чи має право чоловік на відстрочку від мобілізації,якщо він проживає сам з дітьми 2 і 5 років. З дружиною розлучені, батьківських прав її не позбавляли. Вона готова без суду підписати угоду,що діти залишаються з батьком, а не з нею, так як вона не має можливості опікуватися дітьми.

38

Re:

msenyk89 написав:

Доброго дня. Чи має право чоловік на відстрочку від мобілізації,якщо він проживає сам з дітьми 2 і 5 років. З дружиною розлучені, батьківських прав її не позбавляли. Вона готова без суду підписати угоду,що діти залишаються з батьком, а не з нею, так як вона не має можливості опікуватися дітьми.

Доброго дня.

Тільки теоретично він може отримати відстрочку, так як в статті про відстрочку вказано, що  чоловіки, які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років. Як правило самостійно виховують, це значить що не має мати дітей або вона позбавлена батьківських прав.

39

Re:

У батька жінки 2 группа інвалідності.
Як вірно написати заяву в воєнкоматі?

40

Re:

Сергій В'ячеславович написав:

У батька жінки 2 группа інвалідності.
Як вірно написати заяву в воєнкоматі?

В письмовому вигляді на ім'я начальника військкомату, з вказанням ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

41

Re:

Доброго дня!племінник  звернувся в органи опіки за  оформленням по догляду за дядьком інвалідом 1 групи,який потребує постійного догляду!з ними проживає мама інваліда 88 років,тобто бабуся племінника!інвалід і мама племінника рідні брат і сестра по мамі,батьки у них різні!органи опіки вимагають доказати родство дядька і племінника!потрібно свідотство про народження бабусі і свідоцтво про розлучення з 1 чоловіком !документи втрачені,тим більше що бабуся народилася в Білорусі!довідку про опіку потрібно пред'явити у військомат,інакше племінника заберуть в армію!у інваліда є син 3 групи ,який проживає окремо від батька,веде аморальний спосіб життя і зовсім не займається опікою батька!у нас є довідка з Жеку що інвалід  проживає з мамою і племінником разом!чи правомірні дії опіки?як нам бути,які дії прийняти?

42

Re:

Викликали в трцк ніби то для уточнення даних. Я з дружиною маю п'ятирічного сина з інвалідністю (посвідчення оформлено на дружину, але ж піклуємося ми разом, тобто за законом маю право автоматично на відстрочку від мобілізації.) При наданні ксерокопій документів (копії свідоцтва про народження дитини, свідоцтво на отримання соц. Допомоги на дружину з вказанням дитини інваліда, свідоцтва про одруження, мій паспорт та Інд.код) сказали що необхідні оригінали документів для підтвердження, а оригінали надати не можу, тому що вивіз сім'ю за кордон через жахи проживання в прифронтовій зоні (Запорізька область) і очевидно що свідоцтво про народження дитини і посвідчення залишилися у дружини й дитини. На моє питання а якби документи надсилалися поштою, все одно ж були б ксерокопії, сказали нічого не знаєм, надайте оригінали. Як бути в такій ситуації.

43

Re:

ivanovalanka20061 написав:

Доброго дня!племінник  звернувся в органи опіки за  оформленням по догляду за дядьком інвалідом 1 групи,який потребує постійного догляду!з ними проживає мама інваліда 88 років,тобто бабуся племінника!інвалід і мама племінника рідні брат і сестра по мамі,батьки у них різні!органи опіки вимагають доказати родство дядька і племінника!потрібно свідотство про народження бабусі і свідоцтво про розлучення з 1 чоловіком !документи втрачені,тим більше що бабуся народилася в Білорусі!довідку про опіку потрібно пред'явити у військомат,інакше племінника заберуть в армію!у інваліда є син 3 групи ,який проживає окремо від батька,веде аморальний спосіб життя і зовсім не займається опікою батька!у нас є довідка з Жеку що інвалід  проживає з мамою і племінником разом!чи правомірні дії опіки?як нам бути,які дії прийняти?

Доброго дня. Так, орган опіки та піклування повинен побачити рідство. та встановити, чи не можуть інші родичи претендувати на встановлення за доглядом за вказаною особою. В такому випадку необхідно відновлювати втрачені документи.

44

Re:

romas081978 написав:

Викликали в трцк ніби то для уточнення даних. Я з дружиною маю п'ятирічного сина з інвалідністю (посвідчення оформлено на дружину, але ж піклуємося ми разом, тобто за законом маю право автоматично на відстрочку від мобілізації.) При наданні ксерокопій документів (копії свідоцтва про народження дитини, свідоцтво на отримання соц. Допомоги на дружину з вказанням дитини інваліда, свідоцтва про одруження, мій паспорт та Інд.код) сказали що необхідні оригінали документів для підтвердження, а оригінали надати не можу, тому що вивіз сім'ю за кордон через жахи проживання в прифронтовій зоні (Запорізька область) і очевидно що свідоцтво про народження дитини і посвідчення залишилися у дружини й дитини. На моє питання а якби документи надсилалися поштою, все одно ж були б ксерокопії, сказали нічого не знаєм, надайте оригінали. Як бути в такій ситуації.

Доброго дня. Або зробіть дублікати документів, або нехай вам відправлять документи-оригінали поштою. Оригінали в даному випадку необхідно просто пред'явити.

45

Re:

Добрий день. Чи підлягає мобілізації юнак, який проживає з матір'ю( батько вмер)? Інших родичів не має. Рідний дядько юнака був мобілізований та загинув в квітні минулого року.

Юридична консультація на тему Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації [з 31 по 45 з 279 ]

Сторінки Попередня 1 2 3 4 5 19 Наступна

Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися

Безкоштовна юридична консультація від юриста онлайн в Україні » Армія та мобілізація » Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

Нові юридичні консультації

• 22/03: Продаж нерухомості в м. Миколаєві
  • 06/03: Відмова у внесенні даних до ЄДЕБО
  • 27/02: Погроза фiзичною розпоавою
  • 24/02: Консультація щодо захисту майнових прав неповнолітніх дітей та обмежен
  • 09/02: Одруження за кордоном у консульстві України
  • 08/01: Викликали на допит через 1,5 років
  • 26/12: Неправильне прізвище в свідоцтві про одруження (одна буква) за 1984 р
  • 22/12: На титульній строрінці трудової книжки відсусня печатка
  • 22/12: Пропала людина
  • 22/12: Право на спадщину
  • 22/12: МФО подали до суду
  • 20/05: Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації
  • 20/05: Оформлення паспорту громадянина України
  • 20/05: Чи дозволяється навчання під час безвізових 90 днів в Шенгені?
  • 20/05: Aнкета належної перевірки клієнта фізичної особи
  • Інформаційний блок

Часто поставлені юридичні питання